D-Link DI-724GU nastavuje laťku výkonu a funkčnosti směrovačů

[Tisková zpráva] Praha, 11. ledna 2007 - Společnost D-Link dnes představila bezdrátový gigabitový směrovač DI-724GU, navržený a vyvinutý s ohledem na potřeby náročného provozu v prostředí malých podniků a kanceláří. Důmyslně a robustně zkonstruovaný DI-724GU přináší cenově výhodné řešení pro zpracování vysokých objemů dat v síťovém provozu. Je navržen s důrazem na produktivitu a v elegantním odolném kovovém pouzdru sdružuje funkce sdílení širokopásmového připojení k Internetu, USB tiskového serveru, QoS a přístupového bodu bezdrátové sítě. Kabelové připojení zajišťují 4 gigabitové LAN porty.

Směrovač, jehož vývoj byl specificky zaměřen na dosažení vysokého výkonu v síťovém provozu, přináší vynikající kvalitu streamovaného videa a nezkreslený přenos hlasu přes síť (VoIP). DI-724GU používá pro zlepšení kvality VoIP hovorů technologii QoS (Quality of Service). Zatímco běžné internetové aplikace jako e-mailování nebo prohlížení webových stránek vystačí s malou šířkou pásma, jiné aplikace jako VoIP nebo streamování videa musí probíhat v reálném čase a vyžadují mnohem větší šířku pásma. Pomocí inteligentního mechanizmu je DI-724GU schopen automaticky detekovat a upřednostňovat pakety citlivé na zpoždění, takže mohou být poslány přes Internet hned jak jsou požadovány.

Kromě inteligentního směrování nabízí DI-724GU také vysoký výkon. Velmi rychlý procesor pohání robustní směrovací engine, aby bylo zajištěno bezproblémové zpracování dat i při vysoké zátěži sítě a dosaženo nejlepšího výkonu v této kategorii směrovačů. DI-724GU je vybaven bezdrátovým rozhraním (802.11g) se dvěma 3dbi anténami pro mimořádně velký dosah bezdrátového signálu a umožňuje bezdrátový přenos dat rychlostí až 108Mb/s, pokud je použit spolu s dalšími zařízeními D-Link, která podporují režim Turbo speed.

DI-724GU se vyznačuje také flexibilitou. Jeho vestavěný port USB 2.0 je možné použít jak pro funkci tiskového serveru, tak pro automatickou konfiguraci pomocí Windows Connect Now. USB tiskárna, připojená ke směrovači, může být sdílena všemi uživateli sítě. Pomocí průvodce PS Wizard může správce sítě snadno a rychle nastavit připojenou tiskárnu pro práci v síti. Směrovač podporuje také průvodce D-Link Click ’n’ Connect pro snadnou instalaci.

Pro organizace všech velikostí je velmi důležitá bezpečnost sítě. DI-724GU reaguje na tento požadavek rozsáhlou sadou zabezpečovací funkcí. Obsahuje firewall s funkcemi kontroly paketů (SPI), překladu síťových adres (NAT) a ochrany proti DoS útokům. Bezpečnostní kontrola blokuje přístup k nežádoucímu obsahu na Internetu, aby bylo zajištěno, že se zaměstnanci budou věnovat jen svojí práci. Tyto zabezpečovací funkce byly implementovány tak, aby neměly negativní vliv na výkon sítě, takže produktivita zaměstnanců zůstává i při zabezpečení sítě nedotčena.

Tahira Perveen, manažerka společnosti D-Link pro prodej ve Spojeném království a Irsku, řekla: „Uvedením DI-724GU nastavila společnost D-Link laťku výkonu, užitné hodnoty a spolehlivosti firemních směrovačů. Všestranná sada funkcí DI-724GU umožňuje uživatelům využívat potenciál jejich sítí a zvýšit produktivitu práce zaměstnanců bez bezpečnostních kompromisů.“

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).