DataScript se stal autorizovaným tréninkovým partnerem MySQL/Sun Microsystems pro ČR

[Tisková zpráva] Autorizovaná školení oblíbeného opensource databázového systému MySQL bude v České republice jako tréninkový partner kompletně zastřešovat DataScript

Praha, 15. prosince 2009 – DataScript s.r.o., odborná vzdělávací a tréninková společnost, která je součástí koncernu Servodata, oznámila další rozšíření své nabídky technologických kurzů a certifikací určených pro IT profesionály. Na základě smlouvy se společností Sun Microsystems se stala autorizovaným tréninkovým partnerem pro oblast MySQL v České republice. Nabídku jeho špičkových školení tak rozšiřují nové komplexní programy, které účastníkům kurzů přiblíží možnosti databází MySQL v několika volitelných úrovních hloubky informací.

MySQL je celosvětově nejoblíbenějším open-source databázovým softwarem, který se může pochlubit více než 100 miliony distribuovaných či stažených kopií. Díky své rychlosti, spolehlivosti a jednoduchému používání se MySQL stal vyhledávanou volbou pro řadu webových či dalších IT řešení. Systém MySQL v současné době používá mnoho velkých a dále rostoucích firem, jako například Yahoo!, Alcatel-Lucent, Google, Nokia, YouTube, Wikipedia a další giganti světového IT trhu.

Vlajkovou lodí nabídky MySQL je MySQL Enterprise – komplexní set produkčně testovaného softwaru, proaktivních monitorovacích nástrojů a podpory dostupné v rámci ročních subskripcí. Databázi MySQL vlastní, vyvíjí a podporuje společnost Sun Microsystems, která dlouhodobě patří k největším světovým přispěvovatelům do open-source oblasti softwaru.

„Společnost DataScript opět potvrdila dlouhodobou snahu stát se partnerem významných firem dodávajících uznávaná softwarová řešení,“ řekla Iveta Babulenková, ředitelka společnosti DataScript. „Autorizovaná školení MySQL navíc skvěle doplní naší nabídku prestižních a vysoce ceněných vzdělávacích programů z oblasti podporovaných řešení na bázi open-source.“

V současné době DataScript vypisuje otevřené termíny školení na středně pokročilou úroveň znalostí: MySQL for Database Administrators (součástí tohoto kurzu je první výkonnostní certifikace MySQL for DBAs!) a MySQL for Developers. K oběma pětidenním kurzům v ceně 1 199 eur bez DPH navíc běží lákavá promoakce – zájemci o některé z těchto školení, kteří se zaregistrují do 31. 12. 2009, k němu navíc získají i 8GB multimediální přehrávač iPod Touch! Více informací o této akci je k dispozici na webu www.mysql.com/tra­ining/ipod_pro­mo.html.

Kromě dvou aktuálně vypsaných kurzů plánuje společnost DataScript během příštího roku dále rozšiřovat svoji nabídku na školení pokročilé úrovně, např. pro oblast MySQL Performance Tuning a další. Více informací, aktuální termíny a přihlášení lze najít na webu na mysql.com/training.

O společnosti Datascript
DataScript, dceřiná společnost koncernu Servodata a.s., je vzdělávacím partnerem, který se zaměřuje zejména na autorizované vzdělávací programy, technologické kurzy a certifikace pro IT profesionály. Je autorizovaným tréninkovým partnerem předních světových IT společností, např. Red Hat, Symantec či EMC. Více informací, aktuální termíny školení a přihlášení na kurzy lze najít na webu www.datascript.cz.

O společnosti Sun Microsystems
Sun Microsystems vyvíjí technologie podporující růst globálního trhu. Drží se jedinečné vize „The Network Is The Computer“ („Síť je počítačem“) a prostřednictvím sdílených inovací, komunitního vývoje a vedoucí pozice v oblasti open source prosazuje spolupráci. Sun Microsystems působí ve více než 100 zemích světa. Více informací je k dispozici na webových stránkách sun.com.

O společnosti Servodata
Servodata jsou evropským distributorem ICT řešení a dlouhodobě se specializují na oblast podnikové infrastruktury. Portfolio zahrnuje serverové a storage produkty, komponenty pro ukládání dat, bezpečnostní technologie a infrastrukturní software včetně licenční správy. Akvizicí Abakus Distribution a.s. (od 31. 12. 2008 obchodní divize Abakus) se Servodata posunula mezi první třicítku ICT společností na českém a slovenském trhu s konsolidovaným obratem přes 1,25 miliardy korun a neustále dynamicky rozšiřují počet svých obchodních partnerů. Společnost získala certifikaci Systému řízení jakosti (ISO 9001:2000) potvrzující nejvyšší podporu kvality nabízených produktů a certifikaci „TAJNÉ“ udělenou Národním bezpečnostním úřadem. Servodata jako Value Added Distributor mají přímý vztah k výrobcům a spolupracují s partnerskou sítí solution providerů, dodavatelů SW řešení, systémových integrátorů a prodejců. Od založení v roce 1991 působí v regionu EMEA, centrála se nachází v Praze, pobočky v Olomouci a v Bratislavě. Další informace lze najít na webových stránkách www.servodata.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).