Divize TELCOM společnosti MICOS plánuje další expanzi

[Tisková zpráva] Prostějov, 25. června 2010. Divize TELCOM společnosti MICOS, přední český výrobce pasivních prvků pro optické a metalické telekomunikační a informační sítě, datových skříní, EMC produktů a speciálních zařízení s obchodním názvem UNIVERSAL COLONNADE, slaví 20 let své existence a chystá se na další expanzi.

Jedna z nejvýznamnějších firem Olomouckého kraje – společnost MICOS – si v těchto dnech připomíná 20 let působení na trhu. V červnu roku 1990 byla u Krajského obchodního soudu v Ostravě zapsána jako akciová společnost s pořadovým číslem 18. Tedy jako teprve osmnáctá akciová společnost od vzniku v té době ještě československého obchodního rejstříku.

„Vlajkovou lodí“ společnosti MICOS je divize TELCOM, která se zabývá jak vývojem a výrobou prvků pro telekomunikační sítě, tak i dodávkami komplexních řešení v této oblasti.

Vývoj a výroba se v současnosti orientují na komponenty pro moderní optické sítě, které představují blízkou budoucnost pro vysokorychlostní internet a jsou základem sítí nových generací (NGA). V roce 2009 divize TELCOM své výrobky úspěšně exportovala do 29 zemí Evropy a Asie, mj. do Portugalska, Španělska, Francie, Německa, Maďarska, Rumunska, Bulharska, Litvy, Lotyšska, skandinávských zemí, zemí bývalé Jugoslávie, Saúdské Arábie atd.

„Těší nás, že i v době, kdy mnoho oborů postihla finanční krize a pokles prodejů, se nám daří udržovat a dokonce zvyšovat náš tržní podíl mezi výrobci pasivních prvků pro telekomunikační sítě. Jedním z klíčových úkolů pro nejbližší období je další expanze na zahraniční trhy a nalezení strategického partnera, který může doplnit produktové portfolio a otevřít nové obchodní příležitosti,“ prohlásil Ing. Leoš Kalandra, ředitel divize TELCOM.

Hlavní produktovou řadu divize TELCOM tvoří rozváděče pro metalické a optické telekomunikační sítě, datové skříně pro kolokační a datová centra. Do výrobního programu divize patří také sortiment zahrnující zodolněné skříně, stíněné skříně a komory (technologie EMC), příslušenství pro optické a metalické rozváděče, venkovní multifunkční sloupky a testovací přístroje.

„To, co k nám přivádí nové zákazníky a zajišťuje loajalitu stávajících, jsou právě dvacetileté zkušenosti v oblasti telekomunikací, know-how a rychlost vývoje nových produktů. Technologické a vývojové centrum v Prostějově, otevřené v roce 2007, umožňuje přizpůsobit standardní produkty potřebám zákazníka, případně pro něj ve velmi krátké době vyvinout i zcela nové řešení na míru,“ dodal Leoš Kalandra.

Kromě vlastních výrobků nabízí divize TELCOM rovněž zesilovače (booster) ADSL signálu od americké společnosti Phylogy, optické přepínače společnosti Glimmerglass a FiberZone. Na tuzemském trhu zastupuje i několik dalších renomovaných světových značek, aktivně podporuje rozvoj oblasti informačních a komunikačních technologií a zejména technologický vývoj v segmentu optických sítí. Divize je členem profesních sdružení ICT Unie a FTTH Council.

Významnými zákazníky jsou mimo jiné Telefónica O2, Vodafone, společnosti skupiny T-Com, Lattelekom, Saudi Fons, SOMI, Armáda ČR, Mobilkom, skupina GTS a další.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).