Bressaola s ricottou je italská varianta naší šunkové rolky. Jemný tvarohový krém zabalíme do plátků sušeného masa. Nejdříve ale ricottu ochutíme česnekem, olivovým olejem a jemně nakrájenou zelenou petrželí. Komu nechutná, může ji nahradit pažitkou.
Rolovaný králík se nejprve vykostí. Po této chirurgické práci plát králičího masa potřeme olejem, pokryjeme rozsekanými bylinkami, okořeníme, obalíme ve slanině a ovážeme motouzem. Roládu dusíme a doděláme omáčku demi-glace.
Efektní glazovaná hruška s mandlovými knedlíčky se nejprve dvacet minut povaří v červeném víně. Mezitím si připravíme knedlíčky z mandlové moučky, které uvaříme ve vodě a obalíme ve skořicovém cukru. Dezert na závěr přelijeme zredukovanou vinnou omáčkou.
Bylinkami jsme začínali i končíme. Dozvěděli jsme se něco o účincích a využití rozmarýnu, bazalky, šalvěje, tymiánu, fenyklu, bobkového listu a anýzu. Na řadě je babiččina estragonová omáčka. Má říz a podporuje trávení a chuť k jídlu. Nasekané lístky estragonu smícháme v hmoždíři s olivovým olejem a dalšími přísadami a hned máme aromatickou přílohu k masu.