Slavnostní spuštění portálu se odehrálo v rámci odborného programu GASTRO TOUR na veletrhu TOP GASTRO v Praze. Profesionální novináři, odborníci na gastronomii navštěvují vybrané restaurace a připravují pro magazín i internetový portál poutavé články z prostředí restauračních provozů. Své si zde najde jak odborná veřejnost, tak i běžný turista nebo laik. Během prvního týdne provozu mají Gastro výlety tisíce zhlédnutí. Jsou rozděleny do několika sekcí: Výlety za kávou, Výlety za gastronomií a Pivní turistika. „Podle zájmu dalších subjektů připravujeme i gastro výlety na golfové hřiště,“ říká vedoucí projektu Gastro Magazín Ivan Foral.
„Na našich stránkách píší turisté a cestovatelé své zážitky a zkušenosti z cest. Popsali už desetitisíce míst v ČR i zahraničí, tisíce výletů a cestopisů. Propojení s profesionálními novináři dává našemu projektu nový rozměr,“ doplňuje ředitel projektu Turistika.cz, Jiří Pilnáček.
„Propojením s dodavatelskou sférou do hotelnictví a gastronomie tak vzniká nová příležitost pro efektivní prezentaci značek, produktů a služeb ve spojení s kvalitními provozovnami,“ doplnil při slavnostním zahájení projektu Ivan Foral.