Greenhousing podporuje Studenty v podnikání

[Tisková zpráva] Praha, 7. března 2011 – Společnost Grendata s.r.o., provozující službu Greenhousing, se rozhodla podporovat studenty a nabízí tak od dnešního dne všem držitelům karet ISIC slevu ve výši 20 % na své paušální poplatky serverových služeb. Tento krok má odbourat bariéry těm studentům, kteří chtějí u svého studia podnikat i přes své omezené finanční zdroje. Sleva se váže na všechny platné karty ISIC, IYTC, ITIC nebo Alive po celou dobu kontraktu se společností Greendata s.r.o.

Doba čtení: 3 minuty

Studenti chtějí  podnikat

Podle průzkumu Institutu rozvoje podnikání (IDE) chce více než 50 procent studentů  po ukončení vyso­ké školy podnikat. Zájem o podnikání  je mezi studenty velký a podle průzkumu nadále roste. Od prvotní  myšlenky však k samotné realizaci přejde jen zlomek z nich. Nejčastější zábranou v začátku podnikání je nedostatek zkušeností nebo financí. „A právě finanční bariéru se snažíme u studentů odstranit prostřednictvím dlouhodobé slevové akce“ vysvětluje výhody nabídky Zdeněk Maršál, obchodní ředitel Greendata s.r.o., a dodává: „Stačí, když se nám zájemce prokáže platnou kartou ISIC, IYTC, ITIC nebo  Alive a získá kromě kvalitního servisu a technické podpory také slevu ve výši 20 % na dedikovaný server Basic.“

Pro koho je služba určena?

Společnost Greendata s.r.o. uzavřela začátkem března 2011 partnerství s GTS ALIVE s.r.o., která je českým oficiálním vydavatelem mezinárodních identifikačních průkazů studentů (ISIC). Jen za minulý rok přesáhl počet vydaných karet ISIC hranici čtvrt milionu a ze všech českých vysokoškoláků, kteří mají na průkaz ISIC nárok, jej vlastní více než 80 %.  Sleva 20 % z paušálního poplatku po dobu platnosti karty zákazníka je určena všem držitelům karet ISIC, IYTC, ITIC, ale i karty Alive, tedy i mladším studentům, kteří Greenhousingové servery můžou využívat jako herní server nebo starším osobám, které se snaží prosadit v multimediálních projektech, webdesignu nebo webové architektuře a splňují veškeré slevové podmínky.

Jak si službu objednat?

Greenhousingové služby se slevou 20 % je možné zřídit objednávkovým formulářem na stránce Greenhousing.cz, prostřednictvím kontaktního formuláře, zákaznickou linkou 245 006 026 nebo e-mailem info@greenhou­sing.cz  společně se scanem karty ISIC (ISIC, IYTC, ITIC a ALIVE) .

Serverový  trh stále roste

Pronájmy serverů  patří vedle cloud computingu k hlavním současným trendům v sektoru IT. Velikost českého trhu server housingu se v současnosti pohybuje okolo 1,5 miliardy korun a i navzdory krizi zaznamenává stálý růst. Trh je však zatím velmi roztříštěný a deset největších hráčů zaujímá dohromady méně než čtvrtinový podíl.

Parametry služby Grenhousing Basic server

Hardware

+ Procesor AMD Athlon™  X2 Dual-Core – 2×3.0 GHz jádro

+ Paměť RAM 1 GB (rozšiřitelná  na až 4 GB)

+ Pevný disk 500 GB (rozšiřitelný na až 2×1TB v RAID)

Konektivita

+ Konektivita 100 Mbit bez agregace a omezení. Poměr NIX : zahraničí je 50:50

+ Jedna pevná veřejná  statická adresa (možno za příplatek získat další prostřednictvím služby IP plus)

+ Dvě síťová  rozhraní

+ Možnost vzdálené  konzole (KVM over IP)

O společnosti Greendata s. r. o.

Greendata s.r.o. je podnik, který se v rámci trhu internetových služeb, pod hlavičkou Greenhousing.cz,  úzce specializuje na služby pronájmu internetových serverů a služby s tím související. Služba je určena všem zákazníkům, kteří chtějí provozovat libovolné internetové aplikace, internetové prezentace, webové stránky, e-shopy, a přitom se nechtějí starat ani o technický chod serveru, na němž aplikace běží, ani o nákup a oživení serverového hardwaru. Služba greenhousingu je navíc postavena na myšlence co největší ekologické odpovědnosti a využívání tzv. zelené elektrické energie. Společnost provozuje tři serverovny v telehousech Šárka Business Park, Nový Smíchov a ve Vokovicích. Připojení o kapacitě 100 Mbit/s pro každý server zajišťuje renomovaný provider Pe3ny.net, se kterým firma úzce spolupracuje. Všechny serverovny odebírají zelenou energii.