HD kvalita a 18× zoom v nové PTZ kameře od Axis Communications

[Tisková zpráva] Axis Communications, globální lídr v oblasti síťového videa1, uvedl svoji pan/tilt/zoom (PTZ) kameru s nejvyšší kvalitou obrazu, HD rozlišením a 18násobným zoomem pro dohledové aplikace uvnitř budov. Díky kvalitě obrazu a ochraně proti prachu a stékající vodě dle IP51 je síťová dome kamera AXIS P5534 PTZ ideální pro instalaci na letištích, nádražích, skladech, obchodech a školách.

„Axis se zasazuje o to, aby video v HD kvalitě pronikalo i do oblasti dohledových systémů. Nejdříve se nám to podařilo u fixních kamer a nyní i u kamer typu PTZ,“ řekl Erik Frännlid, ředitel pro product management společnosti Axis Communications. „Nejenže má AXIS P5534 nejlepší kvalitu videa ve své třídě, ale je rovněž navržena pro snadnou a spolehlivou instalaci uvnitř budov. Je chráněna proti prachu a stékající vodě a podporuje High Power over Ethernet.“

AXIS P5534 nabízí HD rozlišení 720p v souladu se standardem SMPTE 296M (1280 × 720 px), plnou snímkovou frekvenci, vysokou barevnou věrnost a formát obrazu 16:9. Kamera může vysílat současně několik individuálně konfigurovatelných streamů H.264 a Motion JPEG. Systém H.264 významně optimalizuje nároky na šířku pásma sítě a úložiště, a to bez kompromisů v kvalitě obrazu. Motion JPEG je podporován z důvodu větší flexibility. AXIS P5534 má rovněž integrovánu podporu denního a nočního režimu, která zajišťuje vysokou kvalitu obrazu i při nízkém osvětlení.

PTZ kamera je vybavena 18× optickým a 12× digitálním zoomem s automatickým zaostřováním. Rozsah horizontálního pohybu je plných 360° díky unikátní funkci Auto-flip, která umožňuje kameře simulovat kontinuální horizontální pohyb i přes mechanickou zábranu, proto může operátor souvisle sledovat pohybující se objekt.

AXIS P5534 může být napájena přes High Power over Ethernet, což usnadňuje instalaci díky použití jediného kabelu pro napájení, přenos videa i ovládání pohybu kamery. Standardním příslušenstvím dodávaným s kamerou je napájecí adaptér High PoE.

Kamera AXIS P5534 má integrovánu funkci Advanced Gatekeeper. Ta zajišťuje, že se kamera může automaticky natočit, naklopit nebo zoomovat na tu část scény, kde se něco děje, a vrátit se do přehledového režimu po nastavené prodlevě. Mezi další podporované funkce patří obousměrný přenos zvuku, detekce zvuku, kamera má navíc čtyři konfigurovatelné vstupy/výstupy pro připojení externích zařízení, jako jsou senzory a relé. Vestavený slot SD/SDHC pro paměťové karty umožňuje lokální ukládání záznamu.

AXIS P5534 nabízí nejpokročilejší sadu bezpečnostních funkcí a síťových funkcí pro správu sítě. Kamera je podporována softwarem pro správu videa AXIS Camera Station a rovněž řadou dalších aplikací díky programu Application Development Partner společnosti Axis. Kamera bude k dispozici v průběhu listopadu 2009. Fotografie a další informace naleznete na adrese www.axis.com/cor­porate/press/pres­s_material.htm?ke­y=p5534.

O Axis Communications
Axis Communications je IT firma, která poskytuje řešení v oblasti síťového videa pro profesionální instalace. Firma je globálním lídrem trhu v oblasti síťového videa a iniciovala právě probíhající trend přechodu od analogového k digitálnímu videodohledu. Výrobky a řešení Axisu zaměřené na bezpečnostní dohled a oblast vzdáleného monitorování jsou postaveny na inovativních a otevřených platformách.

Axis Communications se sídlem ve Švédsku má celosvětovou působnost se zastoupením ve více než 20 zemích a spolupracujícími partnery ve více než 70 zemích světa. Společnost byla založena v roce 1984 a její akcie jsou obchodovány na NASDAQ OMX Stockholm pod symbolem AXIS. Více informací o společnosti naleznete na www.axis.com.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).