Hosté a témata pořadu Otázky Václava Moravce – neděle 9. listopadu

[Tisková zpráva] V neděli 9. 11. na ČT1 a ČT24 od 12.00 hodin Otázky Václava Moravce o smyslu rekonstrukce vlády, o posunu vládních priorit a pokračování reforem, o politické situaci v zemi po krajských a senátních volbách a dalších aktuálních otázkách s M. Topolánkem, R. Línkem, P. Kováčikem, O. Zubovou, P. Hroboněm, L. Hovorkou.

První část diskusního pořadu Otázky Václava Moravce vysílají programy ČT1 a zpravodajský ČT24 v neděli 9. listopadu 2008 od 12.00 do 13.00 hodin.

Hlavní host ve studiu na Kavčích horách předseda vlády Mirek Topolánek (předseda ODS) bude s moderátorem diskutovat na tato témata: smysl rekonstrukce vlády, posun vládních priorit, pokračování reforem, dopad světové finanční krize na ČR a její vliv na rozpočet a jednotlivé resorty. V centru zájmu Václava Moravce bude i perspektiva Visegrádu a jeho akceschopnost, postup ratifikace „Lisabonu“ a smluv s USA o radaru a diskuse s opozicí o toleranci během předsednictví EU. Debata se bude týkat také situace uvnitř ODS a možných variant řešení po volebním kongresu.

Hosté další části pořadu Roman Línek (1. místopředseda KDU-ČSL), Pavel Kováčik (předseda poslaneckého klubu KSČM) a Olga Zubová (předsedkyně Republikové rady Strany zelených) rozeberou politickou situaci v zemi po krajských a senátních volbách a složení krajských vlád. Hovořit budou také o očekávané rekonstrukci vlády a změně vládních priorit i o budoucnosti vládní koalice – neuralgických bodech koaliční spolupráce. Jejich diskuse se zaměří také na situaci uvnitř jednotlivých politických stran, reflexi voleb ve stranických orgánech, eventuálně programech a na připravenost na předsednictví EU.

Rozprava z první hodiny bude pokračovat v Otázkách Václava Moravce na ČT24 od 13.05 do 14.00 hodin.

Poté bude, náměstek ministra zdravotnictví Pavel Hroboň, poslanec PS PČR Ludvík Hovorka (KDU-ČSL) a poslankyně PS PČR Olga Zubová (Strana zelených) hovořit s Václavem Moravcem o pokračování zdravotnické reformy a rozporech ve vládní koalici.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).