HP posiluje zabezpečení fyzických i virtuálních prostředí

[Tisková zpráva] Nová řešení pomohou zajistit kontinuitu provozu konvergované infrastruktury

Praha, 14. července 2010 – Společnost HP představila nová vysoce výkonná bezpečnostní řešení, která brání napadení konvergované síťové infrastruktury prostřednictvím komplexní ochrany dat ve fyzických i virtuálních prostředích.

Nové produkty zvyšují zabezpečení vysoce výkonné, flexibilní síťové kostry datových center HP FlexFabric pro konvergovanou infrastrukturu.

S postupným přecházením firem na virtualizované a konvergované infrastruktury stoupá význam zabezpečení. Virtualizovaná prostředí a jejich aplikace totiž podléhají stejným hrozbám jako tradiční datová centra. Napadení byť jen jediného serveru, na němž běží několik virtuálních počítačů (VM), může mít katastrofální dopad na celou infrastrukturu. Proto se při zrychlování migrace produkčních úloh a kritických dat do virtualizovaného prostředí musí bezpečnostní požadavky stát strategickým prvkem těchto plánů.

„Hospodářská krize změnila priority ředitelů IT oddělení a správců sítě. Nyní je pro ně ještě důležitější než kdy dříve dokonalá kontrola nákladů, spolehlivost a podpora síťové infrastruktury,“ řekl Chris Barnard, ředitel výzkumu divize telekomunikací a sítí ve společnosti IDC EMEA. „Tyto požadavky vytvářejí nové příležitosti pro dodavatele zařízení a služeb, přičemž velmi zajímavý nový rozměr na trhu IT řešení přinášejí nová řešení HP-3Com. Naši analytici věří, že díky síle značky a rozsáhlé poskytované podpoře je HP ve velmi dobré pozici, aby získalo největší tržní podíl v oblasti přepínačů na EMEA trhu na úkor společnosti Cisco.“

Sada produktů HP TippingPoint Secure Virtualization Framework (SVF) má zabránit dopadu síťových hrozeb na virtualizovaná prostředí. TippingPoint Virtual Controller (vController), první produkt uvedený v rámci řady SVF, rozšiřuje zabezpečení TippingPoint z fyzických sítí na virtuální sítě tím, že směruje provoz přes zařízení HP TippingPoint N-Platform Intrusion Prevention System (IPS). vController zabraňuje útokům prověřováním veškerého síťového provozu virtuálních počítačů – ať už mezi jednotlivými virtuálními počítači, nebo mezi virtuálními počítači a tradičními servery. Další výhody řešení vController představuje například:

• lepší zabezpečení sítě zpřístupněním automatických funkcí prevence hrozeb ve virtuálních prostředích;
  • menší komplikovanost nasazení díky možnosti využívat k zabezpečení virtuálních infrastruktur stejné procesy, nástroje a odbornost jako ve fyzických prostředích;
  • zjednodušená správa zabezpečení sítě prostřednictvím jednotného rozhraní pro správu, sledování a ovládání fyzických či virtuálních sítí.

vController staví na špičkových provozních vlastnostech nedávno oznámených škálovatelných serverů HP ProLiant G7, které jsou schopny izolovat poškozený virtuální počítač a související paměťové problémy bez narušení chodu fyzického serveru a ostatních rezidentních virtuálních počítačů. vController slouží jako přidaná vrstva zabezpečení, která zabraňuje narušení virtuálních počítačů nebezpečným provozem. V kombinaci se servery HP ProLiant G7 poskytuje klientům zvýšené zabezpečení a dostupnost pro zajištění kontinuity provozu.

HP dále rozšířila svou řadu bezpečnostních produktů uvedením nové služby HP TippingPoint Reputation Digital Vaccine (Rep DV). Rep DV zaručuje, že řešení IPS nasazená zákazníky budou používat nejaktuálnější a nejpřesnější seznam nebezpečných či podezřelých webů a automaticky je zablokují. Pravidelnou aktualizaci seznamu webů každé dvě hodiny zajišťuje výzkumná a vývojová organizace HP DVLabs, která má díky své komunitě výzkumných pracovníků, partnerů a zákazníků na kontě víc objevů bezpečnostních chyb než jakákoli jiná laboratoř zabývající se počítačovým zabezpečením.(1)

Špičková řešení zabezpečení sítí
Firmy jsou neustále bombardovány útoky, které používají všechny možné metody krádeže dat a ohrožení bezpečnosti sítě. Pro maximalizaci ochrany a omezení podnikatelských rizik klientů proto společnost HP uvedla i dvě nová řešení HP TippingPoint řady S, která dále rozšiřují zabezpečení sítě z místních sítí na jádro datového centra pro fyzické i virtuální domény. Mezi jejich výhody patří:

• Flexibilní nasazení síťové ochrany s modulem HP TippingPoint S1200N IPS A7500, který poskytuje pokročilé funkce bezpečnostního prověřování HP TippingPoint IPS v provedení blade. Tento modul nabízí další způsob, jak může prověřování fungovat se stávajícími přepínači HP A7500 a integruje zabezpečení přímo do síťového zařízení.
  • Zdokonalené zabezpečení sítě pomocí specializovaného zařízení HP TippingPoint S1500 SSL Appliance pro dešifrování a rešifrování dat přenášených protokolem SSL (Secure Sockets Layer). Umožňuje vyhledávat v šifrovaném provozu nebezpečný obsah, a tak pomáhá okamžitě reagovat na podezřelé aktivity.

Podpora konvergovaných sítí
Tato řešení doplňují nové produkty HP pro připojení serverů, které byly oznámeny současně. Patří mezi ně nový modul HP Fibre Channel over Ethernet (FCoE) pro přepínač datového centra HP A5820, který konverguje funkčnost úložných a síťových přepínačů, specializovaných adaptérů pro servery a úložné sítě, a výrazně snižuje komplikovanost připojení serverů.

Síťové služby HP
Ucelené portfolio produktů HP pro celý životní cyklus zahrnuje služby pro okraj i jádro sítě, které pomáhají zajistit vysoký výkon a dostupnost sítě spolu s rentabilním provozem. Zajišťují je zkušení profesionálové společnosti HP, kteří vyhodnotí síťové infrastruktury zákazníků, určí rizika a nabídnou možnosti zlepšení výkonu a zabezpečení. Služby HP umožňují klientům urychlit vývoj účinného modelu sdílených služeb založeného na architektuře HP Converged Infrastructure.

Ceny a dostupnost
Řešení HP TippingPoint řady S jsou již celosvětově k dispozici. Ceny nových hardwarových řešení řady S začínají na hranici 24 995 dolarů podle konfigurace.(2) Ceny nových softwarových řešení řady S se odvíjejí v závislosti na konkrétním modelu nasazení.

Díky svým novým řešením se společnost HP navíc umístila mezi lídry v oblasti globálních poskytovatelů podnikových síťových řešení v nejaktuálnějším vydání Gartner’s Leaders Quadrant z června 2010.

Další informace o nových produktech jsou k dispozici na www.hp.com/go/New­HPNetworkingSo­lutions.

O společnosti HP
HP neustále vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).