Portál i-legálně.cz nabízí celý hudební katalog bez DRM

[Tisková zpráva] Jako první obchod s digitální hudbou fungující na území České a Slovenské republiky přechází portál i-legálně.cz na prodej hudby bez ochranné technologie DRM. Tato zásadní změna se týká celého katalogu, který v současné době nabízí již více než milion skladeb od všech významných vydavatelů působících na tuzemském trhu.

Doba čtení: 1 minuta

„Jsme velice rádi, že se nám za podpory všech vydavatelských společností podařilo učinit tento významný krok, o který jsme usilovali poslední tři roky a po kterém také výrazně volali naši uživatelé. Věříme, že tuto změnu, která znamená radikální zjednodušení procesu nákupu a následného přehrávání legálně nabyté hudby, naši stávající i noví zákazníci ocení,“ říká Petr Peřina, marketingový ředitel DVC International, a.s.

Díky odstranění DRM (Digital Right Management) odpadá nutnost zakoupenou hudbu licencovat. Mizí i problém s přehráváním či vypalováním skladeb v některých dosud nekompatibilních zařízeních.

„Důležitou informací je také to, že s přechodem na prodej bez DRM se nemění ceny stanovené pro prodej jednotlivých skladeb a celých alb,“ dodává Petr Peřina.

Již od června 2007 distribuuje portál i-legálně.cz bez ochrany DRM tituly vydavatelství Supraphon. Vůbec prvním takto prodávaným titulem se tehdy symbolicky stalo výběrové album Karla Gotta 50 hitů. V září téhož roku byl učiněn první pokus také ve spolupráci s vydavatelstvím Universal Music. Prodej bez DRM se týkal exkluzivně pouze alba kapely Chinaski s názvem 07.

Kromě nahrávek Supraphonu a Universal Music je nyní možné stahovat bez DRM také tituly Sony Music, EMI, Warner Music a celé řady menších domácích labelů.

Hudební portál s digitální hudbou i-legálně.cz vznikl za podpory všech významných vydavatelství působících na našem a světovém trhu. V současné době je v katalogu již více než 1 milion skladeb. Součástí portálu i-legálně.cz je také obsáhlý hudební magazín s vlastní redakcí, který informuje o novinkách a dění na českém a světovém hudebním poli.

Provozovatelem a majitelem portálu i-legálně.cz je společnost DVC International, a.s. DVC International má uzavřeny smlouvy s majiteli autorských práv k prodeji hudebních děl v České republice a na Slovensku, a to formou tzv. full track download a formou předplatného (tzv. izyPředplatné).