IBM a Alcatel uzavřely dohodu o spolupráci

IBM a Alcatel uzavřely dohodu o spolupráci

Paříž, Francie, 24. února 2003 – Společnosti IBM a Alcatel (pařížská burza: CGEP.PA a americká burza NYSE: ALA) dnes oznámily, že pro oblast EMEA (Evropu, Blízký východ a Afriku – Europe, Middle East and Africa) uzavřely dohodu o společné nabídce řešení a služeb založených na IP. IBM tak bude budovat svá integrační řešení s využitím hlasových a datových aplikací společnosti Alcatel. Zákazníci budou moci využít end-to-end služeb a nejlepších technologií obou společností a získají tak prostředky pro návrh, implementaci a řízení svých sítí založených na IP protokolu.

Analytická firma IDC (International Data Corporation) označila firmu IBM pošesté za sebou za nejlepšího poskytovatele konzultačních a integračních síťových služeb. Analýza společnosti Gartner, publikovaná koncem minulého roku, zase přesunula řešení založená na IP společnosti Alcatel do kvadrantu s názvem „leader quadrant“. Analýza se týkala oblasti EMEA a jedním ze zjištění bylo i to, že řešení společnosti Alcatel vyhovují nejvíce zákazníkům pracujícím s dlouhodobými investicemi. To je také důvodem, proč se IBM rozhodla v oblasti konvergovaných sítí založených na IP spolupracovat právě se společností Alcatel.

Oznámení přichází v době, kdy mnoho společností objevuje IP telefonii jako plnohodnotnou náhradu za své tradiční systémy. Oznámení má také zvláštní význam pro zákazníky s velkými centrálami a pobočkami – ti požadují bezproblémový přechod z tradiční infrastruktury vybavené telefonními ústřednami (PBX) na infrastrukturu založenou na IP.

Portfolio společnosti Alcatel může v kombinaci se službami IP telefonie, hlasových služeb (Voice Over IP), konzultacemi a integračními službami společnosti IBM ušetřit až 30 procent nákladů na sítě. Snižovány jsou náklady na řízení sítě, její propustnost a integraci aplikací. Tyto služby mohou pomoci zvýšit produktivitu, flexibilitu a kvalitu služeb. Úspory vznikají díky použití nových aplikací založených na IP, jako je jednotné zpracování zpráv (Unified Messaging), CRM (Customer Relationship Management) založený na IP a kontaktní centra (Contact Centre) založená na IP. IBM také představila své služby pro řízení sítí využívající hlasových, datových a aplikačních řešení společnosti Alcatel. IBM navíc před časem koupila od Alcatelu francouzskou divizi Enterprise Solutions Services, a její portfolio služeb připojila ke svým mezinárodním službám řízení sítí. Na základě dohody tak posílí IBM své pozice poskytovatele end-to-end řešení v konvergovaných sítích.

Frank Kern, ředitel IBM Global Services pro oblast EMEA, dohodu komentoval takto: „Technologie a schopnosti společnosti Alcatel připojené k portfoliu síťových řešení IBM obohatí naše síťové služby. Společně budeme schopni zákazníkům nabídnout významné úspory a poskytnout výhody nových aplikací pracujících na síti konvergované do jediného komunikačního kanálu a založené na IP protokolu.“

K dohodě se vyjádřil také Olivier Houssin, prezident divize Private Communication Activities společnosti Alcatel: „Spojení s IBM nám umožní uspokojit současné komunikační potřeby zákazníků a připravit je na budoucnost. Řešení společnosti Alcatel se schopnostmi IBM v oblasti integrace usnadňují přechod na multimediální komunikaci založenou na IP.“

Tato dohoda vytváří díky spolupráci mezi IBM a firmou Genesys, kterou vlastní společnost Alcatel, vedoucí světovou firmu v oblasti softwaru pro komunikaci zákazníků.

O IBM GLOBAL SERVICES

IBM GLOBAL SERVICES je největší světový poskytovatel služeb v oblasti informačních technologií. Působí ve 160 zemích s ročním obratem více než 36 mld. dolarů (v roce 2002) a tvoří 45 procent obratu celé společnosti IBM. IBM GLOBAL SERVICES nabízí široké spektrum služeb od konzultací a nabídky IT služeb, přes hardware a software až po výzkum a financování. Všechny uvedené služby pomáhají firmám všech velikostí plně využívat výhod poskytovaných informačními technologiemi. Více informací najdete na internetové stránce: www.ibm.com/ser­vices

O společnosti Alcatel

Společnost Alcatel poskytuje komunikační řešení umožňující provozovatelům, poskytovatelům služeb a podnikům dodávat obsah všem typům uživatelů po celém světě. Díky dlouhodobému vedoucímu postavení v oblasti zařízení pro telekomunikační sítě, jakož i díky odborným znalostem v oblasti inovativních aplikací a síťových služeb, dává Alcatel svým zákazníkům možnost soustředit se na optimalizaci jimi nabízených služeb a zvýšení zisků. Společnost dosáhla v roce 2002 objemu prodeje 16,5 miliardy EUR a působí ve více než 130 zemích světa.

Další informace: mailto:press@al­catel.cz a internetová adresa společnosti Alcatel: http://www.al­catel.com

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).