IBM Integrated Delivery Center otevře svou budovu v Second Life

[Tisková zpráva] Brno, Česká republika – 25. listopadu 2008: Brněnské centrum strategických služeb IBM Integrated Delivery Center dnes v 18 hodin otevře své brány ve virtuálním světě Second Life. Jedná se o vůbec první virtuální pobočku společnosti IBM v České republice. Nová budova IBM Integrated Delivery Center bude sloužit především jako náborové centrum, které zprostředkuje přímý kontakt mezi zájemci o zaměstnání a zástupci oddělení lidských zdrojů ve společném virtuálním prostoru.

Jedná se o inovativní metodu přijímacího procesu, kdy se potenciální zájemci o práci v IBM Integrated Delivery Center budou moci aktivně zapojit do procesu přijímacích pohovorů. Tento přístup otevírá zcela nové možnosti v oblasti náboru nových zaměstnanců a to nejen pro firmu, ale především pro uchazeče o zaměstnání jako takové.

Nová pobočka však nebude sloužit jen pro návštěvníky z řad potenciálních budoucích zaměstnanců. Vítáni zde budou všichni, kteří se chtějí dozvědět více o IBM Integrated Delivery Center nebo se třeba jen seznámit s prostředím Second Life.

Oficiální otevření virtuální budovy IBM Integrated Delivery Center se uskuteční 25. listopadu v 18 hodin v československém virtuálním městě Bohemia. Pro přístup do Second Life je nezbytné, abyste si nainstalovali speciální software a vytvořili si virtuální postavu, tzv. avatara. Návod naleznete zde: http://secondli­fe.cz/navod-prvni-registrace-do-sl-prvni-prihlaseni. Poté již stačí vstoupit přímo do nové budovy IBM Integrated Delivery Center na adrese: http://jdem.cz/ah551.

Second Life je trojrozměrný virtuální svět s dnes již více než patnácti miliony obyvatel, kteří v něm denně utratí přes třicet miliónů Kč. Nejedná se však o žádnou počítačovou hru s předem daným scénářem či pasivním plněním úkolů. Second Life je virtuální svět zcela paralelní se světem reálným, ve kterém jeho obyvatelé společně komunikují, pořádají společenské, pracovní či sportovní akce, nakupují, staví budovy, baví se s přáteli apod. Second Life je sociální síť, kterou můžeme nazvat světem nové „virtuální“ generace, ve kterém mohou jeho obyvatelé prožívat své „druhé“ životy.

Brněnské Integrated Delivery Center hraje v posledních dvou letech klíčovou roli v celosvětové síti IBM, neboť poskytuje rozsáhlé spektrum komplexních služeb strategického outsourcingu a vzdálené správy IT, sledování a údržby systémů a komplexní podpory uživatelů. Centrum staví na schopnostech a nadání odborníků z celého světa a poskytuje služby podpory v 18 jazycích včetně francouzštiny, němčiny, italštiny, angličtiny, španělštiny, češtiny, maďarštiny, polštiny, ruštiny a dalších. Outsourcing složitých IT prostředí umožňuje klientům zaměřit úsilí vlastních zaměstnanců a finanční zdroje na hlavní oblasti jejich podnikání, šetřit náklady a optimalizovat technologie k dosažení růstu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).