IceWarp představuje komplexní vysoce výkonný balík Merak E-mail Server Suite i pro Linux

IceWarp představuje komplexní vysoce výkonný balík Merak E-mail Server Suite i pro Linux

Společnost reaguje na rostoucí poptávku Linuxové komunity a nabízí výkonný e-mailový balík schopný podpory až 100 000 uživatelů na jednom serveru

Praha, 30. srpna 2005 – Společnost IceWarp Software Ltd., výrobce a dodavatel populárního a celosvětové používaného balíku Merak E-mail Server Suite, dnes oznámila uvedení svého mnohokrát oceněného e-mailového serveru i pro sítě založené na systému Linux. Po pěti letech vývoje byl Merak vytvořen konkrétně pro linuxovou komunitu, a to za použití vysoko hodnocené a osvědčené verze Merak 8.2. Produkt byl vyladěn s ohledem na výkon a spolehlivost a byl již certifikován pro použití s Linux RedHat, a mimo jiné také pro Suse, Mandrake, Debian, Tentok a Ubuntu. Merak pro Linux je nyní k dispozici v plné zkušební verzi před jeho oficiálním uvedením na trh, které proběhne v září.

Linuxový Merak v sobě spojuje stabilitu, výkon, škálovatelnost a vysokou hodnotu. Vzhledem k tomu, že je nabízen ve formě komplexního balíku „vše v jednom“, obsahuje pro zvýšení produktivity také antivirus, antispam, groupware a instant messaging. Poskytuje poštovní služby pro desktopy, web mail a vzdálený přístup pro téměř každou lokální a teleworkingovou aplikaci. Velkým podnikům a poskytovatelům přístupu k Internetu (ISP) Merak nabízí podporu až 100 000 účtů na server, zpracování až 20 000 zpráv za minutu, přičemž tato hodnota se může dále zvýšit, pokud je server nastaven na provoz s vyrovnáváním zatížení. E-mail a IM (Instant Messaging) mohou být provozovány v zabezpečeném režimu za použití SSL (Secure Sockets Layer), což je kritický prvek pro ochranu duševního vlastnictví a uživatelských dat ve firemních, podnikových a ISP aplikacích.

Merak zálohuje veškerou komunikaci včetně IM, čímž pomáhá společnostem udržet krok s dnešním rozvojem e-businessu. Rovněž nabízí průvodce pro správu, monitorování a statistiku, rozšířenou správu složek a přizpůsobení panelu nástrojů pro správu komunikace bez nutnosti zadávání příkazů.

Mimořádně rychlá a snadná instalace s nabídkou migračních nástrojů pomáhá zkušeným i novým správcům operačních systémů Linux celý proces implementace zjednodušit. Merak rovněž nabízí unikátní, flexibilní a dostupný systém licencí, který může být přizpůsoben pouze na základě komponent, které daný zákazník požaduje. Licence mohou být použity pro operační systémy Linux nebo Windows, což umožňuje bezproblémový přechod mezi oběma operačními systémy.

Uživatelům je Merak dodáván ve třech specializovaných konfiguracích, od malých firem přes střední až velké podniky a poskytovatele Internetu, jež potřebují poskytnout e-mailová řešení zaměstnancům a zákazníkům.

Merak Professional podporuje neomezený počet domén a uživatelů. Verze Professional je určena pro podniky s více lokalitami, velké korporace, vývojáře software a aplikací, finanční instituce, místní a federální vlády, armády a další instalace s vysokým počtem uživatelů. Merak Professional je také ideálním řešení pro poskytovatele přístupu k Internetu. Merak Standard podporuje více domén a až 3 000 uživatelů. Verze Standard je ideální pro střední podniky, základní a vyšší školy, neziskové organizace a malé ISP.

Merak Lite podporuje až 50 uživatelů Tento jednodoménový systém a je určen pro malé či domácí kanceláře a pro prostředí malých firem.

Dostupnost a podpora
Prodejci a technická podpora pro produkty Merak jsou k dispozici ve více než 20 zemích Více informací, adresu nejbližšího dealera nebo zkušební verzi naleznete na internetových stránkách www.icewarp.cz

Pro více informací kontaktujte:
PRAM Consulting s.r.o. Karel Kapinus – karel.kapinus@pram­.cz, tel.: +420 224 913 000

O společnosti IceWarp:
Společnost IceWarp založil v roce 2001 Jakub Klos, který od roku 1999 úspěšně vyvíjel produkt Merak Mail Server. V roce 2002 byla založena americká společnost Merak Mail server Inc. soustřeďující se výhradně na trh v USA. Společnost IceWarp má v současné době více jak 30.000 unikátních instalací a ve světe má více než 30 milionů koncových uživatelů. Informace o produktu je možné najít přímo na : www.icewarp.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).