IGNUM vstoupilo do virtuálního světa Second Life

[Tisková zpráva] Společnost IGNUM nabízí virtuální prohlídku své serverovny obyvatelům Second Life.

Praha 6. listopadu 2007 – Společnost IGNUM, přední akreditovaný registrátor domén a poskytovatel webhostingu v České republice, se v říjnu začlenila do celosvětového projektu Second Life. V tomto populárním internetovém světě je možné takřka vše, co nabízí každodenní život, ovšem ve virtuální realitě. Obyvatelem světa Second Life se může stát každý, kdo má chuť zažít něco nového, potkat zajímavé lidi a začít třeba i podnikat. Je také využíván firmami, především na mezinárodní úrovni, jako forma nového marketingového kanálu. České město v Second Life nese název Bohemia. Společnost IGNUM zde začala nabízet virtuální prohlídku své serverovny s cílem obeznámit návštěvníky, jak takové prostory vypadají.

Prostory serverovny IGNUM nejsou v reálném světě volně přístupné. Jsou přísně střeženy kvůli zachování bezpečnosti a ochrany dat a vstup je povolen pouze autorizovaným osobám. Proto vývojáři českého Second Live museli při vizualizaci serverovny IGNUM použít fantazii, nahradit zdi průhledným sklem a řadu dalších detailů realizovat tak, aby vhodně zapadly do prostředí virtuálního světa.

„Chceme zajímavou formou obyvatelům Second Life ukázat, jak vypadají a fungují naše servery. Věříme, že to bude pro obyvatele zajímavé, a je také možné, že v budoucnu to bude pro nás nový způsob komunikace s našimi zákazníky a obchodními partnery,“ řekl Marek Erneker, výkonný ředitel společnosti IGNUM. „Je evidentní, že bez podpory reálných firem nemůže být chod a rozvoj tohoto města dlouhodobě udržitelný, proto jsme rádi, že jsme se stali součásti jednoho z nejinteraktiv­nějších a nejakčnějších míst současného internetu.“

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).