INFOR UMOŽŇUJE ŘÍDIT KOMPLEXNĚJŠÍ DODAVATELSKÉ ŘETĚZCE

[Tisková zpráva] Praha – 23. dubna 2007 – Společnost Infor oznámila dostupnost řešení Infor SCM Advanced Planner 5.0, nové verze osvědčeného řešení pro plánování a optimalizaci dodavatelského řetězce. Infor SCM Advanced Planner 5.0, který je postaven na 64bitové architektuře, umožňuje společnostem zvládnout narůstající složitosti dodavatelských řetězců, projevující se tokem více produktů přes více logistických míst, a integruje reálné scénáře do jednotného, komplexního modelu.

Doba čtení: 2 minuty

Infor SCM Advanced Planner 5.0 dovoluje podnikům čelit výzvám globalizace, jako je např. více variant dodavatelských zdrojů nebo rostoucí požadavky na dodržování nejrůznějších předpisů, kde musejí brát v úvahu reálná omezení v oblasti zajišťování produktových zdrojů od prověřených dodavatelů z různých zemí. Řešení modeluje scénáře typu „what-if“, pomáhá organizacím proaktivně vyvíjet plány pro nepředvídatelné událostí s cílem redukce rizik, a podporuje optimalizaci dodavatelského řetězce za účelem dosažení co nejnižších nákladů. Díky využití 64bitové technologie a paralelního zpracování dovoluje řešení rychleji reagovat na změny dodavatelsko-odběratelských podmínek a zvýšit efektivitu řešení problémů.

Prvním podnikem, který se rozhodl využít komplexního přístupu řešení Advanced Planner 5.0, je společnost Molson Coors, 5. největší globální pivovarnická společnost, jež s tímto produktem řeší fungování vysoce komplexních dodavatelských řetězců zahrnující více než 750 produktových řad, šest pivovarů a 40 distribučních center. Řešení umožňuje Molson Coors řídit zásoby a výrobu ve všech zařízeních, přičemž zohledňuje kapacitní omezení ve výrobě, skladování a distribuci.

„Nová verze řešení Advanced Planner nám umožňuje pracovat v rámci plánovacích procesů s většími detaily, což znamená, že nyní můžeme obsáhnout až 38 milionů proměnných faktorů (namísto původních 7 milionů) ovlivňující náš byznys,“ řekl Dan Brown, Director of Supply Chain Planning for Imports ans Systems v Molson Coors. „Přesnost těchto nových detailů nám dovoluje redukovat skladové zásoby a přitom udržet vysokou úroveň zákaznických služeb.“

„Nyní jsme ve fázi rozšiřování našeho modelu s cílem dynamicky zajišťovat produktové zdroje z úrovně výrobních zařízení, což nám dále zlepší produktivitu výroby a zdrojů,“ řekl Jeff Turner, Manager Supply Chain Processes & Systems v Molson Coor.

Díky možnosti uvažovat všechny proměnné v rámci dodavatelského řetězce mohou společnosti jako Molson Coors včas reagovat na měnící se poptávku a pochopit, jak tyto změny ovlivňují jejich byznys.

„Jiná řešení nutí uživatele do modelů velkých skladových zásob v zájmu dodržení kvality dodavatelských plánů,“ řekl Andrew Kinder, Director Product Marketing, Supply Chain Management ve společnosti Infor. „Infor SCM Advanced Planner 5.0 kombinuje jedinečným způsobem pružnost a adaptabilitu se škálovatelností, což z něj činí nejlepší volbu pro podniky s potřebou řízení komplexního, globálního dodavatelského řetězce.“

K dalším funkcionalitám nové verze řešení patří například Priority Solving, tj. řešení priorit, které umožňuje rychleji a snáze vyvíjet nové plánovací modely za účelem rychlejší adaptace na změny v dodavatelské síti.

Řešení Infor pro řízení dodavatelského řetězce umožňuje vedoucím globálním společnostem zlepšit jejich ziskovost, konkurenceschopnost a růst prostřednictvím návrhu distribuční sítě, plánování odběratelského a dodavatelského řetězce, optimalizace výroby, řízení skladu, řízení přepravy a analýzy dodavatelského řetězce. Synchronizací cyklů poptávky, nabídky a doplňování zásob dovolují řešení Infor společnostem dostat produkty k jejich zákazníkům rychle a s efektivními cenovými náklady.