Intel a Siemens budou spolupracovat na vývoji internetové telefonie druhé generace

[Tisková zpráva] Společnosti Intel a Siemens v polovině září oznámily zahájení technologického partnerství, které zahrnuje dohodu o spolupráci na vytvoření otevřených řešení pro jednotnou komunikaci na bázi technologie VoIP (Voice over Internet Protocol). Oba partneři se dohodli na společném financování a provádění výzkumu, který bude v první fázi zaměřen na zabezpečené bezdrátové sítě a otevřená řešení pro jednotnou komunikaci v reálném čase. V delším časovém horizontu se Intel a Siemens chtějí soustředit na vytváření komplexních vertikálních řešení , sloužících k optimalizaci firemních procesů v klíčových odvětvích trhu, jako je poskytování telekomunikačních a finančních služeb či zdravotní péče.

Součástí dohody o spolupráci je i plán na vytvoření společné iniciativy zaměřené na rozvoj trhu v sektoru firem a poskytovatelů služeb. Hlavním cílem společného úsilí je předvést řešení pro komunikaci v reálném čase, určená k optimalizaci firemních procesů, která budou založena na architektuře firmy Intel včetně jejích dvoujádrových procesorů a rack serverů pro operátory a produktech HiPath 8000 a OpenScape™ společnosti Siemens.

Cílem první etapy spolupráce je předvést provoz aplikací, jako je osobní portál, jednotná komunikace, video a hlasová konference či mobilní klienty, na platformě OpenScape. Intel a Siemens předpokládají, že budou schopni prezentovat výsledky vývoje a předvést první vlnu technologických řešení vybraným zákazníkům v laboratoři firmy Intel ve Spojených státech již do konce letošního roku.

„Ze své pozice vedoucího globálního dodavatele polovodičů ve firemním segmentu s bohatou historií průmyslových partnerství je Intel ideálně připraven ovlivnit podobu firmy a jejího chodu v budoucnosti,“ řekl Gordon Graylish, vice prezident společnosti Intel pro obchod a marketing a šéf regionu EMEA (Evropa, Střední Východ a Afrika). „Výsledky naší spolupráce umožní firmám využívat jednotnou komunikaci založenou na nejvyšší dostupné výkonnosti a maximálně rentabilní architektuře.“

„Siemens je silně zainteresován na společném vývoji a pokračující spolupráci s Intelem s cílem uvolnit potenciál našich otevřených řešení pro jednotnou komunikaci uvnitř firem globálnímu ekosystému nezávislých poskytovatelů softwaru a systémových integrátorů,“ dodal Thomas Zimmermann, prezident oblasti firemních komunikačních systémů společnosti Siemens. „Potenciál růstu v segmentu otevřených řešení pro jednotnou komunikaci je výrazný. Naše vlastní klientela pro HiPath 8000 se v poslední době podstatně rozšířila, téměř každý týden získáváme nového zákazníka.“

Laboratoř společnosti Intel bude zároveň sloužit jako centrum pro optimalizaci a integraci produktů nezávislých dodavatelů softwaru (ISV) a dalších systémů třetích stran tak, aby byly kompatibilní s novými technologiemi otevřené jednotné komunikace na bázi VoIP. Siemens a Intel navíc plánují společně optimalizovat a připravit softwarové portfolio Siemens na dvoujádrové a virtualizační technologii Intel tak, aby dosáhly maximální škálovatelnosti výkonu a flexibilní kapacity pro další růst výkonu s ohledem na budoucí aktualizace (na straně) uživatelů a rozšiřování funkcionality v celosvětovém měřítku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).