Inteligentní formulář silniční daně k dispozici zdarma

[Tisková zpráva] Díky Software602 je možné potřebnou administrativu vyřídit za několik minut

Praha (24. ledna 2011) – Firma Software602 vytvořila interaktivní formulář, který umožňuje velmi snadné vyplnění a elektronické odeslání přiznání k dani silniční, a dala je bezplatně k dispozici prostřednictvím portálu www.bezpapiru.cz. Formulář provede uživatele vyplněním a odešle data elektronicky prostřednictvím datové schránky, takže potřebnou administrativu je možné vyřídit za několik minut. Navíc má živnostník nebo firma jistotu, že v odeslaném přiznání nic nechybí, nedošlo k chybě ve výpočtu apod.

Daňové  přiznání k dani silniční musí vy­plnit každá  firma i živnostník, který během loňského roku použil alespoň  jednou automobil k podnikání. Termín pro odevzdání je 31. leden. To platí i pro ty, komu přiznání zpracovává daňový poradce, a dokonce i pro firmy v konkurzu.

Formulář je ke stažení na: www.bezpapiru­.cz/dan_silnic­ni. Kromě silniční daně Software602 poskytuje bezplatně i jiné inteligentní formuláře pro řešení různých životních situací. Jedná se, mimo jiné, o:

• Přiznání k dani z přidané hodnoty

• Vystavení faktury ve formátu ISDOC

• Vytvoření objednávky

• Společný formulář pro přiznání daně z příjmu a výkaz sociálního a zdravotního pojištění. Formulář pro přiznání za rok 2010 bude publikován během února.

Řadu dalších formulářů vystavují na svých internetových stránkách jednotlivé  úřady. Od začátku letošního roku je například k dispozici formulář pro elektronické hlášení pracovního úrazu (http://www.boz­pinfo.cz/rady/for­mulare/

K vyplnění  všech těchto formulář slouží aplikace Software602 Form Filler,která je zdarma ke stažení na www.602.cz.

„Naší ambicí je naučit Českou republiku vytvářet a používat elektronické originály místo ručně podepsaných listin všude, kde je to vhodné, nebo k tomu alespoň významně přispět. Máme za to, že je to závazek, který vyplývá z postavení leadera v oblasti technologií pro důvěryhodné elektronické dokumenty,“ prohlásil člen představenstva Software602 Pavel Nemrava. „Proto jsme zavedli službu Secustamp.com, poskytujeme bezplatné formuláře, organizujeme semináře „Zkuste to bez papíru“, a podnikáme další kroky, které každému umožní vyzkoušet si, že ve správných případech je to elektronicky nejen rychlejší, ale i pohodlnější a jednodušší.“

O Software602

Software602 patří ke středoevropské špičce v oblasti elektronizace dokumentů a elektronizace procesů. Zákazníky společnosti Software602 jsou střední a větší organizace ve všech sektorech trhu. Firma je jedním z klíčových dodavatelů českého eGovernmentu a realizovala také stovky projektů v podnikové sféře. Svým zákazníkům dodává řešení založená na oběhu inteligentních formulářů a tvorbě elektronických dokumentů se zachováním právního účinku. Využívá k tomu nejen vlastní produkty, ale i produkty třetích stran. Těží při tom z rozsáhlých praktických zkušeností, dobré znalosti legislativy a z ověřené schopnosti řídit složité projekty, kde často spolupracuje s významnými systémovými integrátory.

Firma Software602 byla založena v roce 1991 a po celou dobu své historie patřila mezi nejvýznamnější hráče na českém trhu. Získala řadu místních i mezinárodních ocenění a je certifikována podle mezinárodní normy řízení kvality ISO 9001:2008. Software602 působí všude tam, kde elektronizace dokumentů a procesů pomáhá dosáhnout obchodních a provozních cílů rychleji, efektivněji a s nižší chybovostí než dříve.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).