Intellisync poskytne technologii doručování e-mailů na mobilní zařízení pro Novell GroupWise

Společnosti Intellisync Corporation (Nasdaq: SYNC), lídr v oblasti bezdrátového posílání zpráv nezávislého na platformě, a Novell (Nasdaq: NOVL) oznámily, že Intellisync byl vybrán jako poskytovatel řešení bezdrátového doručování e-mailů v reálném čase a správy osobních informací pro zákazníky řešení Novell GroupWise. Technologie bezdrátového posílání zpráv Intellisync bude integrována do řešení Novell GroupWise 7. Zákazníci Novellu tak budou moci využívat podporu bezdrátového posílání zpráv a spolupráce na jakékoli platformě a jakémkoli zařízení.
Vzhledem k rostoucímu prosazování mobilních zařízení je dohoda obou společností důležitým milníkem.
„V době, kdy se software pro spolupráci stal centrem rozhodování a produktivní práce, je mobilní přístup pro uživatele nezbytný,“ řekl Jeff Hawkins, viceprezident produktového managementu Novellu pro Linux, open source platformy a služby. „S technologií Intellisync budou mít zákazníci GroupWise bezpečný přístup k prostředkům pro spolupráci prakticky z jakéhokoli zařízení, na jakékoli platformě a kdekoli na světě.“
„Tato dohoda je významným milníkem na poli mobilního softwaru,“ řekl Clyde Foster, provozní ředitel společnosti Intellisync. „Integrací naší platformy pro bezdrátový přístup k e-mailu a správu osobních informací přímo do platformy GroupWise umožníme zákazníkům Novellu připojovat a synchronizovat s účty Novell GroupWise prakticky jakékoli mobilní zařízení. Obejdou se tak bez mobilního middlewaru jiných společností pro bezdrátové doručování e-mailu metodou push. Těší nás, že právě my jsme byli vybráni pro podporu tak významné podnikové platformy spolupráce jako je GroupWise.“
Důležitou vlastností, kterou se Novell GroupWise liší od konkurenčních produktů, je možnost provozovat jej na různých podnikových operačních systémech. „Odhodlání Novellu poskytovat skutečnou možnost výběru platformy umožňuje zákazníkům flexibilně si zvolit takový operační systém, který je pro ně nejlepší,“ řekl Mark Levitt, viceprezident IDC pro řešení spolupráce. „Nové bezdrátové funkce poskytují další možnosti zákazníkům, kteří usilují o lepší mobilní přístup k platformě pro spolupráci.“
Novell podle smlouvy plánuje nabídnout zákazníkům doručování e-mailů v reálném čase prakticky na jakékoli mobilní zařízení s podporou datových přenosů. Intellisync pro bezdrátový e-mail a další funkce v současné době podporuje téměř všechna mobilní zařízení.
V lednu 2006 zahájí Novell beta program, zákazníci s platnými dohodami na údržbu budou moci začít bezplatně využívat nové bezdrátové a integrační vlastnosti, jakmile budou v první polovině roku 2006 k dispozici.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).