Internetový obchod Showpark.cz změnil majitele.

[Tisková zpráva] Praha, 2. dubna 2008: Internetový obchod zaměřený na prodej hudebních CD a DVD filmů www.showpark.cz změnil od 1.4.2008 svého majitele. Dosavadní provozovatel, společnost Internet Mall, a. s., se dohodl na prodeji obchodu distribuční společnosti Panther, a.s.

Doba čtení: 1 minuta

Společnost Internet Mall, a.s. se rozhodla zúžit portfolio svých obchodů expertní galerie Mall.cz a odprodat obchod s hudbou a filmy Showpark.cz. Ten svým sortimentem nejméně zapadal do produktové nabídky ostatních obchodů Mall.cz a proto vedení společnosti rozhodlo o jeho odprodeji. Obchod Showpark.cz vznikl již v roce 1999 a je unikátní svou databází, která kromě obvyklých obrázků a popisů zboží obsahuje i velké množství hudebních ukázek. Dnes patří k největším internetovým obchodům s hudbou a filmem u nás.

„Provoz internetového obchodu se sortimentem CD a DVD je více specifický a především způsobem prodeje odlišný od většiny našich dalších obchodů,“ říká Ondřej Fryc, předseda představenstva společnosti Internet Mall, a.s. a dodává: „Chceme se soustředit na prodej spotřební elektroniky a užitkového zboží do domácnosti. Prodej hudby a filmů jsme se rozhodli přenechat společnosti Panther, a.s., pro kterou je to denní rutina již od roku 1993. Showpark.cz bude v dobrých rukou.“

Lešek Wronka, člen představenstva Panther, a.s. nákup komentuje takto: „S ohledem na vývoj trhu se zvukovými a obrazovými nosiči a vývoj trhu internetových obchodů, bychom rádi našim partnerům jejichž zboží servisujeme, ať už pouze logisticky či plně distribučně, nabídli jako doplňkovou službu plnohodnotný e-shop.

Již je zcela evidentní že digitální prodeje nikdy nenahradí prodeje zvukových nosičů a proto chceme internetovým zákazníkům zajistit další odběrní místo s kvalitním servisem jak po stránce interface tak i s ohledem na dodací lhůty, šíři nabízeného sortimentu a cenovou politiku. Renomé e-shopu Showpark společně s našimi možnostmi a zkušenostmi s expedicí zboží je toho dobrým základem.“