Hlavní navigace

Ital se vrací zpět do kuchyně!

[Tisková zpráva] Italský kuchař se vrací s premiérovými díly své kulinářské show! Vaření samozřejmě zůstane v jižní režii, Emanuele bude i nadále divákům představovat italské variace na české suroviny, které budou nosným pilířem všech nových dílů. V každém se totiž zaměříme na jednu surovinu a její zpracování. Dozvíte se například, jak se zpracovává hovězí maso, co je důležité při jeho výběru, jak se skladuje a porcuje, jaké jsou rozdíly mezi různými částmi hovězího vzhledem k jeho vlastnostem atd. Tentokrát se Emanuele navíc zaměří na českou kulturu, na to, v čem Češi vynikají a co je charakterizuje.

Sdílet

První díl nás zavede do alpských kopců, kde v prostředí horské biofarmy ochutnáme pár tradičních receptů a uvidíme výrobu domácího másla a sýrů. Alpy jsou provrtané tunely jako zdejší ementál a do průsmyků, kde leží krásná městečka, se už málokdo podívá. V jednom takovém vaří mladý kouzelník Martin, hrdý nositel dvou michelinských hvězdiček. Připraví rybu s lehkou zeleninovou přílohou a pěnu z topinamburů. No a nakonec – už ve svém pražském bytě – Emanuele vykouzlí jedny ze svých skvostných těstovin. Nenechte si ujít premiérový díl pořadu s Italem v kuchyni již tuto neděli od 18.00 na Primě!

Nyní ale vzhůru na biofarmu, kde se naučíme trochu jinou krémovou zelňačku. Do polévky se kromě kysaného zelí, brambor a cibule dává zdejší kvalitní špek, ale třeba i bílé víno. Zelňačka se rozmixuje, takže je to ve výsledku krém – může se posypat opraženými krutony a sušeným masem. Vynikající bude eintopf z telecího masa, brambor a několika bylinek, které dochutí silný vývar a domácí máslo. Dezert Fortuna je tradiční zásnubní smažený moučník s domácí ovocnou zavařeninou. Kvalitní suroviny jsou drahokamem zdejšího regionu.

Špičkovou gastronomii pěstuje s vysokým osobním nasazením v údolí mladý kuchař Martin, jehož restaurace dostala před třemi týdny druhou michelinskou hvězdu. Svoji topinamburovou pěnu servíruje ve zmrzlinovém kornoutku a upečenou rybu doradu podává na babyšpenátu a nudlích z fenyklu, které vykouzlil z kořenové části této pro nás stále exotické zeleniny. Martin má velký Emanuelův obdiv. Ten doma sklidíte také, pokud rodině podle Italova zimního receptu uvaříte rigatoni s cibulkou, špekem a smetanou, posypané vlašskými ořechy rozmixovanými s parmazánem. Voní to i přes obrazovku!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).