Italské lahůdky pro Aleše Najbrta

[Tisková zpráva] Italské lahůdky ochutná na chalupě italského kuchaře grafik, výtvarník, divadelník, hudebník, vinař a gurmán Aleš Najbrt. Emanuele Ridi pozve tohoto renesančního muže, aby posoudil plněnou telecí nožičku a tepelně upravené olivy. Jídlo bude rafinovaně plněné, olivy navíc obalované a servírované v kornoutu. Právě tyhle malé středomořské plody budou surovinou, s níž se blíže seznámíme. V závěru letní party by mohl všechny nadchnout ovocný salát v atraktivním balení. Jako mísa na pokrájené plody totiž poslouží slupka z vydlabaného melounu.

Sdílet

Také by se mohlo hodit trio pomazánek, které Emanuele umíchá hned v úvodu. Italský kuchař si zatoužil trochu hrát, proto v neděli míchá, mixuje, plní, roluje a vydlabává. Podráždění chuťových buněk i spoustu další inspirace zaručeně vyvolá pokračování podvečerní kulinářské show v 18.00 na Primě.

Tris di bruschetta jsou tři italské topinky podávané s rozdílnými pomazánkami. Místo tradičních rajčat namázneme tepelně upravené žampiony, tapenádu z oliv a sýrovou pomazánku s rukolou.

Plněná telecí nožička se zelenými fazolkami na slanině. Protože Emanuele trochu zanedbával přílohy, napraví to zelené fazolky na slanině. Doplní roládu z telecí nohy. Na nádivku poslouží střídka z bílého pečiva, která se máčí ve smetaně a pojí s vejci a nasekanými bylinkami. Maso potřeme směsí, zavineme a obalíme bránicí. Zatáhneme na klasickém základu, podlijeme vývarem a pečeme do zlatova v troubě hodinu a půl při 190 stupních.

Plněné olivy obsahují směs tří druhů mas: svíčkové, kuřete a vepřového. Kostky masa opečeme, podlijeme bílým vínem a poté umixujeme s vejci a bylinkami. Emanuele předvede, jak vypeckovat a naplnit velké zelené olivy. Kuličky pak ještě obalí v trojobalu a usmaží. Vyrobí papírový kornout, mlsá a zapíjí vínem, nabídne svému hostu.

To nejlepší na konec – opilý plněný meloun. Půlku vodního melounu vydlabeme a dužinu nakrájíme spolu s hruškami, banány, jahodami, jak je libo. Naplníme misku ze slupky, pocukrujeme hnědým cukrem a zalijeme cinzanem. Chutě necháme prolnout a rozležet – když to ovšem vydržíme.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).