Java User Group startuje v České republice

[Tisková zpráva] Ve spolupráci s portálem Java.cz a Fakultou elektrotechnickou ČVUT v Praze zakládá Sun Microsystems v ČR oficiální Java User Group

PRAHA – 24. srpna 2006 – Společnost Sun Microsystems a internetový portál Java.cz, společně s Katedrou počítačů Fakulty elektrotechnické ČVUT, pod záštitou rektora Českého vysokého učení technického v Praze prof. Ing. Václava Havlíčka, CSc., zakládají oficiální sdružení uživatelů platformy Java v České republice. Iniciativa Java User Group (JUG) si klade za cíl vytvoření vývojářské komunity, jejíž členové budou společně sdílet své znalosti a přispějí tak k dalšímu rozvoji platformy Java a příbuzných technologií.

V rámci Java User Group budou pořádána pravidelná setkání, na kterých budou mít zájemci možnost vyslechnout zajímavé přednášky věnující se tématu technologie Java. Na těchto akcích budou mít účastníci jedinečnou možnost setkat se se zaměstnanci Pražského vývojového centra společnosti Sun Microsystems a s odborníky ze zahraničí, kteří toto centrum často navštěvují. Přednášky budou nahrávány a dány k dispozici dalším zájemcům na serveru Java.cz.

Internetový portál Java.cz se stane hlavním informačním zdrojem o technologii Java v České republice. Na něm se budou moci uživatelé technologie Java virtuálně setkávat a diskutovat o svých projektech, sdílet své zkušenosti či spolupracovat na zdokonalování a rozvoji celého ekosystému Javy.

„Jsme rádi, že se nám podařilo nastartovat tuto iniciativu, která již běžně funguje v okolních zemích, i v České republice. Navíc, díky většímu zapojení Pražského vývojového centra, se naše společnost mnohem více otevírá vývojářské veřejnosti v České republice,“ dodává Pavel Šuk, ředitel Pražského vývojového centra společnosti Sun Microsystems.

První setkání Java User Group se uskuteční 12. září 2006 od 18 hodin v budově ČVUT na pražském Karlově náměstí v posluchárně K1. Hlavním přednášejícím bude paní Laurie Tolson, viceprezidentka společnosti Sun Microsystems zodpovědná za Javu a vývojářské nástroje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).