Pondělí – řeznice Karla (40)
Vyučená řeznice se rozhodla pro krajovou specialitu. Jako hlavní chod podává kapra po novohradsku. Aby se hosté neudusili kostí, připravila pro své hosty filety. Podařilo se? Nehrozí nikomu zadušení? A podle zákona schválnosti šlehačka stávkuje a hrudkuje, takže pečená jablka zůstanou kyselá. Stejně jako konverzace…
Úterý – pivařka Julie (40)
Julie pracovala v pohostinství a věří si. Hosty ale zarazí stav domácnosti suverénní a vybíravé paní domu. Jak je možné, že se nestydí vařit a prostírat před celým národem v tak zanedbaném bytě? Zachrání to vývar s maďarskými knedlíčky, krůtí rolka a povedený moučník?
Středa – nimrodka Dana (38)
Pomsta chutná nejlépe zastudena. Julie jde k Daně pěkně nabroušená a rozhodnutá skoro nic neochutnat a nepochválit. Zatímco se u Dany pídí ve skříních po nepořádku, a dokonce kritizuje i její upracované ruce, hostitelka nenabíjí pušku, ale chystá opulentní regionální menu s kulajdou plnou hub a dvěma druhy divočiny a knedlíků. Jako sladkou tečku podává šumavské lívanečky s borůvkovým žahourem.
Čtvrtek – důchodkyně Jaroslava (68)
Pomyslným bílým šátkem mává v píseckém paneláku babička Jaroslava, která u své večeře touží po troše klidu a pohody. Jarka miluje dobré jídlo a jdou z ní uklidňující vibrace. U jejího stolu se nad vývarem se zvířátky a babiččinou roládou s vídeňským knedlíkem rozprostře příměří. Povedou se jí knedlíky lépe než minule Katce z Ostravy?
Pátek – gurmán David (26)
Ctitel francouzské kuchyně a lehce kulinářský snob David se už nemůže dočkat finále. Ještě netuší, že další slovní přestřelka odsune jeho husí játra, cibulačku, hovězí líčka na víně a čokoládovou pěnu poněkud do pozadí. O tom, že v soutěži Prostřeno! se musí bojovat do posledního dechu, se přesvědčíte v pátek v Davidově podkrovním bytě.
Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/prostreno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.