Hlavní navigace

Jste to, co jíte: Co je to za kuchaře, když neochutná

[Tisková zpráva] Pamatujete si na větu ze Zlatovlásky: „Co by to bylo za kuchaře, kdyby neochutnal…?“ A k tomu si přidejte, že by byl Jiřík ještě majitelem restaurace, jako je náš účinkující Milan Báchor. Představa, v níž dominuje velká spousta jídla, že? Jak by se měl pokušení ochutnávat podávaná jídla Milan vyhnout? A jak se má dostat do takové kondice, aby se nad to všechno povznesl, a to doslova – v rogalu? Sledujte další díl pořadu Jste to, co jíte ve čtvrtek 17. září po 21. hodině na Primě!

Sdílet

Milan Báchor (40 let) z Prahy pracuje jako podnikatel, vlastník herny, a navíc i restaurace. Jeho nelichotivé míry jsou 145 kg/178 cm. Nadváha ho trápí dlouhodobě, ale po nespočtu diet, které držel, ho neoblíbený jo-jo efekt vždy spolehlivě vrátí tam, kde byl, a většinou i něco přidá. Kde dělal Milan chybu? Podaří se tentokrát dojít k trvalému výsledku?

Největší Milanův hřích je nezdravé jídlo ve spojitosti s alkoholem a sladkými nápoji. Jako majitel restaurace cítí povinnost podávané pokrmy vždy zkontrolovat. Je schopen sníst 2 až 3 normální porce a to vše zalít kolou nebo točeným pivem. V restauraci navíc příležitostně stojí za plotnou, a tak není k nějakému tomu uždibování daleko. Jak se dá léta pěstovaný zlozvyk odnaučit? Bude na to mít Milan dost pevné vůle?

S provozem podniků je ale spojena i jiná Milanova neřest – alkohol. Ten si dává rád i tvrdý, dokonce se po příchodu z práce stala jeho oblíbeným rituálem sklenička whisky a k ní pak nějaké to uzené a všelijaké jiné „lahůdky“ vleže u televize. Požívání alkoholu se už podepsalo na jeho zdraví… Doktorka Kateřina varuje před špatným stavem jater. Vezme si to Milan, který doposud věřil, že je zcela zdráv, k srdci?

Motivací má hned několik. Hlavní je – jak jinak – sportovní sen. Rád by se proletěl na rogalu a nechce už zažít poslední ponížení, kdy ho instruktor odmítl. Má se prý stavit, až zhubne. Milana to nakoplo a přihlásil se do Jste to, co jíte. Jak jeho zápas s vlastní vůlí dopadne, sledujte ve čtvrtek 17. září po 21. hodině na Primě!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).