KAKTUS Software integroval osobní lokátory do systému Personal Locator (dříve PhoneOnMap)

[Tisková zpráva] Nyní je možné v aplikaci zobrazovat polohy nejen mobilních telefonů, ale také osobních lokátorů.

Praha, 16. února 2011 – Společnost KAKTUS Software, poskytovatel softwarových řešení a služeb v oblasti informačních technologií oznámila, že provedla integraci osobních lokátorů do systému Personal Locator (dříve PhoneOnMap), provozovaného společností Personal Locator s.r.o., který do současné doby umožňoval monitorování jen mobilních telefonů s operačním systémem Symbian nebo Windows Mobile. Součástí integrace bylo i vytvoření produktové stránky s informacemi o novém zařízení a jednoduchým e-shopem na adrese http://www.trac­keronmap.cz.

Osobní  lokátor neboli Personal Tracker je zařízení primárně určené k monitorování objektů, a to prostřednictvím technologie GPS. Mezi doplňkové vlastnosti patří schopnosti nahrazující základní možnosti mobilního telefonu. Kromě monitoringu polohy tohoto zařízení je možné přijímat jakékoliv GSM hovory, telefonovat v GSM síti až na tři přednastavená telefonní čísla a odesílat SMS zprávu prostřednictvím tzv. „panic“ tlačítka. Je volně konfigurovatelné, na která telefonní čísla bude možné volat či odesílat SMS, a to prostřednictvím aplikace Personal Locator.

Zařízení  Personal Tracker představuje univerzální řešení pro zjišťování aktuální polohy a sledování pohybu pomocí GPS čipu. Personal Tracker má mnohostranné možnosti využití. Monitorovat může děti, nemocné či starší lidi, automobily, zboží, personál nebo i domácího mazlíčka. Zařízení je vhodné také pro běžce nebo jiné sportovce, kteří chtějí mít přehled o čase, vzdálenosti či kompletním záznamu trasy, jež absolvovali. Široké využití lze najít i v turistice, zvláště pak pokud cestujete po horách nebo do jiných rizikových oblastí.

O Personal Locator s.r.o.

Společnost Personal Locator provozuje systém pod stejným názvem, který umožňuje lokalizaci zařízení a následné online zobrazení na mapě. Systém nadále disponuje řadou funkcí, které jsou zejména záznam historie pohybu zařízení, statistické informace a vzdálená konfigurace.

O KAKTUS Software spol. s r. o.

KAKTUS Software je dynamicky se rozvíjejícím softwarovým developerem. Od svého založení v roce 1997 poskytuje profesionální služ­by a vyvíjí techno­logicky vyspělý software s hlavním důrazem na systémy založené na internetových a intranetových technologiích. V rámci vývoje softwaru společnost KAKTUS Software úzce spolupracuje s předními technologickými partnery, například společnostmi Microsoft a Oracle. Svá řešení poskytuje podnikům a organizacím z nejrůznějších odvětví, namátkou lze jmenovat Uniqa Pojišťovnu, Panasonic, Kooperativu, Callin, Czech-In, DHL, Městský úřad Prahy 1, Hospodářskou komoru, SV Agency, Webasto a mnoho dalších. Více informací o společnosti lze nalézt na www.kaktus.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).