KAKTUS Software vyvinul a spustil webovou aplikaci PhoneOnMap pro zobrazení polohy mobilního telefonu

[Tisková zpráva] Praha, 19. března 2009 – Společnost KAKTUS Software, poskytovatel softwarových řešení a služeb v oblasti informačních technologií, oznámila dokončení a spuštění webové aplikace PhoneOnMap (www.phoneonmap.cz), která umožňuje zobrazovat polohu a pohyb mobilního telefonu s vestavěným GPS na mapě. Aplikace PhoneOnMap poskytuje zajímavé výhody jak soukromým osobám, tak komerčním společnostem, přičemž její využívání je bezplatné.

Uživatelem aplikace se může stát kdokoliv, kdo má mobilní telefon s integrovaným GPS zařízením, aktivovaný mobilní datový tarif a kdo se zaregistruje na webovém portálu PhoneOnMap. Poté stačí nainstalovat aplikaci do mobilního telefonu a služba je okamžitě funkční. Aplikace funguje v mobilních telefonech s integrovaným GPS a operačním systémem Symbian nebo Windows Mobile.

„Oproti jiným konkurenčním službám postaveným na bázi GSM lokace, je služba PhoneOnMap významně přesnější – její přesnost lze měřit v jednotkách metrů,“ řekl David Kalous, ředitel společnosti KAKTUS Software. „Mezi další zajímavé vlastnosti patří možnost zobrazení historie pohybu, hlídání opuštění definované oblasti či možnost vzdáleného řízení mobilního telefonu.“

Možnosti využití aplikace jsou velmi široké. Například rodičům může poskytnout informaci o tom, zda se jejich dítě dostalo bezpečně z domova do školy a zpět. Stejným způsobem je možné zjistit informaci o poloze někoho z rodiny či přátel, kdo odjel na dovolenou či na víkend do neobydlené oblasti. Společnosti zejména z oblasti spedice, taxislužby a dalších služeb mohou nyní mít okamžitý přehled o pohybu zaměstnanců v terénu. Anebo mít informace pro případ, že je potřeba někomu prokázat, kde se určitý člověk nacházel kupříkladu před týdnem v určitou dobu. Vzhledem k použité technologii není systém omezen teritoriálně a je možné jej používat v rámci celého světa.

Aplikaci PhoneOnMap lze v současné chvíli využívat na více než 70 různých typech mobilních telefonů dostupných v ČR – jejich aktuální seznam je uveden na webových stránkách, přičemž tento seznam se neustále rozšiřuje. Aplikaci lze na mobilním zařízení ovládat velmi jednoduše s možností nastavení různých režimů s ohledem na potřebnou dostupnost či výdrž baterie. Více informací lze nalézt na www.phoneonmap.cz

O KAKTUS Software
KAKTUS Software je dynamicky se rozvíjejícím softwarovým developerem. Od svého založení v roce 1997 poskytuje profesionální služby a vyvíjí technologicky vyspělý software s hlavním důrazem na systémy založené na internetových a intranetových technologiích. V rámci vývoje softwaru společnost KAKTUS Software úzce spolupracuje s předními technologickými partnery, mezi které patří například společnosti Microsoft a Oracle. Svá řešení poskytuje podnikům a organizacím z nejrůznějších odvětví. Portfolio zákazníků je velmi široké a zahrnuje nejen střední podniky, ale také giganty z oborů telekomunikací, obchodu, pojišťovnictví, logistiky, dopravy i státní správy apod. Více informací o společnosti lze nalézt na www.kaktus.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).