Katalog firem má na kontě už 350 000 zápisů

[Tisková zpráva] Nejrozsáhlejší Katalog firem, institucí a jejich poboček na českém internetu slaví v těchto dnech rekordní číslo: 350 tisíc aktualizovaných zápisů. Nejde přitom jen o velikost, ale i o kvalitu databáze, která na Seznamu tvoří obsah pro službu Firmy.cz a Mapy.cz.

Katalog firem najdou uživatelé na www.firmy.cz nebo na homepage Seznamu. Abecední rejstřík Katalogu tady nabízí několik hlavních oborů, v nichž se dá najít jakákoliv firma prezentující se na Seznamu. Katalog firem se neustále aktualizuje tak, aby byl využitelný pro hledání uživatelů, pro inzertní služby i pro obchodní týmy Seznamu po celé České republice.

Svůj zápis do Katalogu může zdarma přidat každá firma, přestože třeba nemá vlastní webové stránky. Zapsané firmy zase mohou aktualizovat své údaje jednoduchým přístupem na www.firmy.cz. Jen za posledních pět měsíců bylo do Katalogu firem přidáno bezmála 30 tisíc nových zápisů. Kvalitu Katalogu určuje nejen počet, ale hlavně míra aktualizace, která se pravidelně hodnotí.

Uživatelé nejčastěji používají Katalog firem, když hledají kontakty na výrobce, prodejce, služby, obchod a další obory. „Podle statistik návštěvnosti vidíme, že nejoblíbenější jsou Firmy.cz především pro hledání v oblastech jako je Auto- moto, Cestování, Instituce, E-shopy, Průmysl, Reality, Stavebnictví a Státní správa,“ prozrazuje Jiří Bleier, manažer centrální databáze a šéfredaktor Katalogu. Hledání na Firmy.cz denně využije podle statistik Netmonitoru více než 300 tisíc uživatelů.

Je to jistě i zásluhou kvalitního obsahu služby, na němž pracují v Seznamu desítky lidí. Kromě toho celý tým dlouhodobě spolupracuje s profesními sdruženími a zahraničními obchodními komorami. Uživatelé tak mimo jiné získávají garanci, že v Katalogu firem na Seznamu najdou firmy s odpovídající certifikací.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).