Lidovky.cz se rozšiřují a výrazně mění

[Tisková zpráva] Praha, 30. srpna 2007 - Zpravodajský server Lidovky.cz se v pondělí 3. září představí čtenářům ve výrazně inovované podobě. Zásadně se mění struktura serveru, jeho grafika včetně rozmístění a formátů reklamního prostoru a přibývá nová rubrika Svět techniky.

Vzniká titulní strana, tzv. superhomepage, díky níž čtenáři velmi rychle získají přehled toho nejdůležitějšího a nejzajímavějšího z jednotlivých rubrik. K jednodušší orientaci přispívá nová horní navigační lišta, která umožňuje vstup do jednotlivých rubrik, jako jsou tištěné Lidové noviny, Neviditelný pes, Auto, Bydlení, Referáty, Blogy a další. Novinkou je rubrika Svět techniky, přinášející informace ze světa počítačů, mobilů, hraček do kapsy a internetu.

„Vlajkovou lodí Lidovek.cz zůstává zpravodajství a názory, které ještě více posílíme,“ uvádí Veselin Vačkov, šéfredaktor Lidových novin. „Redakce Lidovek.cz se úplně propojí s redakcí deníku a bude využívat veškerý zpravodajský potenciál Lidových novin. Pro reportéry deníku bude platit pravidlo ,internet first´, tzn. že původní zprávy budou zveřejňovat na internetu dříve než v novinách. V deníku pak čtenáři najdou tyto zprávy rozpracované do větší hloubky a zasazené do kontextu.“

Mění se i reklamní formáty. Na superhomepage serveru nyní mohou klienti využít zvětšený formát Wide Square (480×300 px), k dispozici mají také větší počet hypertextů a advertorialů. Změn doznal i způsob prodeje reklamy. Reklamní formáty na titulní straně Lidovek.cz se nyní prodávají v balíčku s reklamními formáty na titulní straně iDNES.cz. K navýšení ceny přitom nedochází – navýšena je pouze garance impresí, a to v některých případech až o 36 %.

Lidovky.cz vznikly v roce 2000 a od té doby se profilují jako kvalitní zpravodajský server s důrazem na názory. Během posledního roku zaznamenaly výrazný nárůst návštěvnosti, která už překročila půl milionu čtenářů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).