Praha, 24. října 2008 – Vydlabávání dýní a strašení dětí i sousedů se o svátku Všech svatých, lidově nazývaném dušičky, stále ještě u nás moc neujalo, navzdory reklamám a obrovské nabídce těchto plodů. Přesto nemusí zůstat dýně zapomenuta ani v českých domácnostech. Jak ji skvěle využít, a přitom si ještě pochutnat? Herec a moderátor Ivan Vodochodský poradí divákům v populárním hobby magazínu Novy Rady ptáka Loskutáka. Překvapivou lahůdku z dýně vykouzlí, když ji použije jako hlavní doplňkovou surovinu při netradiční přípravě kuřete.
Kromě přípravy neobvyklé pochutiny nám tentokrát moderátoři Adéla a Dalibor Gondíkovi se svými hosty ukážou, jak si vyrobit podzimní, a nejen dušičkové dekorace, jak správně uskladnit hlízy a cibulky, aby přežily nadcházející zimu, či jak ušetřit nějakou tu korunu, a navíc ještě vytápět byt nebo dům ekologicky. Zbystřit by měli i pejskaři, jejichž čtyřnohým miláčkům nezadržitelně přibývají léta. Víte, jak pečovat o stárnoucího pejska, aby se poslední roky jeho života neproměnily v nekonečné utrpení? Pro řadu cenných rad si zajdeme s Loskutákem přímo k veterináři.