Česká firma MEMOS Software využívá recesních cen a expanduje na západní trhy

[Tisková zpráva] Praha 24. 3. 2010 - MEMOS Software, česká firma zabývající se vývojem software na zakázku, koupila 10% podíl v britské společnosti Invenias Limited. Získává tak snadnější přístup na západní trhy, kde má Invenias stabilní pozici v poskytování informačních systémů pro personální agentury a pro HR oddělení, které jsou speciálně vyvíjeny na podporu vyhledávání vrcholových manažerů.

MEMOS Software se zabývá vývojem specializovaného podnikového software na míru a cílí především na střední a větší firmy. V letech 2007 a 2008 byla oceněna poradenskou agenturou Deloitte jako nejrychleji se rozvíjející česká firma v regionu střední Evropy.

„Koupi podílu v Invenias považuji za jeden ze strategických kroků pro rychlejší expanzi našich služeb směrem na západní trhy, kde je silná a etablovaná konkurence. Rozhodnutí o nákupu podílu ve společnosti podpořily také příznivé ceny ovlivněné krizí, která v Británii zasáhla obory jako je HR obzvláště silně. Věříme, že naše účast v Invenias povede k synergii zkušeností z východních trhů, které zde máme s vývojem a prodejem specializovaných software na míru my a obchodních zkušeností našeho nového partnera, který má dobré postavení na trzích v Západní Evropě,“ popisuje záměr investice Petr Kudláček, jednatel MEMOS Software.

Invenias připravuje v blízké době otevření vývojového centra v Praze, na kterém se bude MEMOS software podílet, a jenž bude základnou pro obchodní propojení východní i západní Evropy. Centrum s sebou přinese desítky nových pracovních míst.

O MEMOS Software
MEMOS Software je česká společnost, která vyvíjí a integruje software na zakázku postavených na technologiích společnosti Microsoft. Software na klíč je dodáván náročným zákazníkům po celém světě – kromě České republiky též v USA, Velké Británii, Polsku, Slovensku, Dánsku a v Jižní Africe. Ke klientům společnosti patří mimo jiné T-Mobile, Orco Property Group, Peugeot či Scania Finance. MEMOS Software má centrálu v Praze a provozuje vývojové centrum v Bělorusku, zaměstnává více než 50 lidí.

MEMOS Software provozuje také společnost eWay System, jejímž cílem je reagovat na potřeby informačních systémů u malých a středních firem. V minulém roce představila úspěšný CRM informační systém integrovaný v Microsoft Outlook, pod názvem eWay-CRM 3.0, který zefektivňuje řízení firem, jež využívají projektový přístup. Více na http://www.eway-crm.cz.

Invenias Limited
Invenias Limited je nezávislá softwarová společnost se sídlem ve Spojeném Království, která od roku 2005 vyvíjí software pro HR, nabízející uživatelsky snadné prostředí plně integrované s MS Outlook. Zaměřuje se především na vyhledávání zaměstnanců z řad top managementu. Své produkty poskytuje jako službu „software as a service“, tedy na základě měsíčního předplatného licence na používání software, technické podpory a aktualizace. Mezi její zákazníky patří například Abu Dhabi Finance nebo Bank of Montreal. Více informací na www.invenias.com.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).