Mezi mladými vítězí Evropa 2

[Tisková zpráva] Praha 7.5.2010 – Fenomén Evropa 2 nadále nemá v éteru konkurenci. Mezi mladými lidmi ve věku 12-39 je Evropa 2 denně i v týdnu nejposlouchanějším rádiem. Potvrzují to dnes zveřejněné výsledky studie Radio Projekt měřící poslech stanic v ČR.

Denní poslechovost 887 tisíc posluchačů i skutečnost, že si každý týden alespoň jednou naladí Evropu 2 více jak 1,8 milionu lidí, dělá z Evropy 2 nadále druhou nejposlouchanější stanici v ČR. Nejsilnější je tradičně v cílových skupinách 12–29 let, kde drží dlouhodobě více jak pětinu poslechu všech rádií v ČR, ale vládne éteru i v širší populaci do 39 let. Jednoznačně nejoblíbenější je v Praze, první příčku však zaujímá třeba i v Karlovarském kra­ji.

Na skutečnost, že aktuální studie Radioprojektu naměřila u mladší populace v zimním období všeobecný mírný pokles poslechovosti rádií, odpovídá ředitel Evropy 2 Petr Vladyka směle: „Drobné sezónní výkyvy nebereme v potaz. Evropa 2 je hudební stanice, která je pro velkou část mladých lidí trvale součástí životního stylu. Náš tým pracuje na tom, abychom byli dlouhodobě nejlepším rádiem v éteru i na internetu. Nemůžete chtít být nejlepší jen v některou roční dobu.“ Evropa 2 slaví letos 20 let a pro posluchače připravila na celý rok řadu zajímavých soutěží i výjezdních akcí po celé ČR.

„Evropa 2 je trvale jedničkou v prodeji reklamy klientům, kteří cílí na mladé posluchače,“ říká Michal Beran, obchodní ředitel zastupitelství Regie Radio Music. „Klienti od nás očekávají nejen vysokou poslechovost, ale čím dál více i sdílení know how komunikace s mladými lidmi. Evropa 2 je v tomto ohledu nepřekonatelná,“ dodává Beran.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).