Michaela Ochotská věnuje 100 000 korun dětským domovům

[Tisková zpráva] Rovných 100 000 korun z honoráře za nafotografování kalendáře pro rok 2011 věnuje moderátorka Televizních novin Michaela Ochotská dětem z dětských domovů, s nimiž dlouhodobě spolupracuje Nadace Nova. Kalendář slavnostně pokřtily dvě desítky dětí z dětských domovů Tišnov a Štíty v úterý 14. prosince 2010 v 18 hodin v pražském baru Jimmy Z.

Moderátorka hlavní zpravodajské relace televize Nova Michaela Ochotská se rozhodla věnovat na charitu část honoráře ze svého kalendáře pro rok 2011. Rovných sto tisíc bude prostřednictvím Nadace Nova rozděleno mezi čtyři dětské domovy, s nimiž nadace dlouhodobě spolupracuje – v Tišnově, Novém Jičíně, Štítech a Frýdku-Místku. „Dlouho jsem přemýšlela, kdo by měl být kmotrem,“ prozradila Michaela. „První kalendář mi pokřtil můj kamarád a kolega, herec Miroslav Donutil, který nasadil vysokou laťku. A pak mě napadlo, proč by to nemohly být ty největší hvězdy večera. A jimi jsou právě obdarované děti.“

Slavnostní křest se uskutečnil v úterý 14. prosince 2010 v 18 hodin v pražském baru Jimmy Z, který je sponzorem tohoto projektu. Kvůli sněhové kalamitě nakonec dorazilo pouze dvacet dětí z dětských domovů v Tišnově a Štítech. Již od 14 hodin byl pro ně připraven bohatý program, mimo jiné ohňová a laserová show, a dorazil dokonce i klaun. Akci moderoval Míšin kolega, zprávař televize Nova David Vaníček. „Tentokrát byla akce věnována dětem, proto jsem na ni nezvala žádné známé tváře,“ prozradila Míša, která současně oslavila s předstihem 26. narozeniny. „Dostala jsem spoustu dárků, za které moc děkuji, a děti mi dokonce přivezly i dort,“ pochlubila se. „Všechny partnerské domovy hned v lednu navštívím.“

Autorem fotografií, jež vznikly v maďarské metropoli, je populární fotograf českých celebrit Jan Tůma. „Když mě viděl poprvé při natáčení seriálu Pojišťovna štěstí, řekl, že spolu jednou nafotíme kalendář. A po sedmi letech se nám to konečně povedlo,“ dodala Michaela. Po loňské Praze a letošní Budapešti bude tedy následovat Míšina speciální edice metropolí – další významné město, v němž se zrodí kalendář pro rok 2012, už má Michaela rovněž vybráno, zatím to je ale překvapení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).