Microsoft představuje nové serverové řešení určené pro podniky střední velikosti

[Tisková zpráva] Microsoft oficiálně představil název a vlastnosti svého nového serverového řešení pro středně velké podniky „Windows Essential Business Server“, známého pod kódovým označením „Centro“.

Doba čtení: 1 minuta

Po celém světě je více než 1,4 milionu středně velkých podniků, přičemž IT potřeby každého z nich jsou určitým způsobem zcela unikátní. Pro zabezpečení svého růstu potřebují tyto firmy stejně výkonné technologie a řešení, kterými disponují i velké společnosti. Microsoft proto vyvinul integrované IT řešení Windows Essential Business Server, které je přímo určené pro potřeby podniků střední velikosti. Těm přinese nejen značné finanční a časové úspory, ale výrazně umožní zvýšit i jejich produktivitu.

IT administrátoři menších a středních podniků dnes musí zvládat velké množství různorodých úkolů. Windows Essential Business Server byl proto navržen takovým způsobem, který jim poskytne integrované a jednoduše spravovatelné prostředí. Úkoly, které mohou nyní trvat hodiny až dny, se tak stanou mnohem jednoduššími a rychlejšími.

Windows Essential Business Server kombinuje a využívá možností technologií Windows Server 2008, Exchange Server 2007, Forefront Security for Exchange, System Center Essentials a novou verzi ISA Server a SQL Server 2008. To vše integrováno do jednoho komplexního řešení. V hardwarové oblasti na novém produktu spolupracují společnosti jako Fujitsu-Siemens, HP, IBM a Intel a softwarové firmy jako CA, Citrix, FullArmor, McAfee, Quest, Symantec a Trend Micro plánují přidané služby a aplikace pro větší využití výhod tohoto nového serverového řešení.

Uvedení Windows Essential Business Serveru na trh je plánováno na druhou polovinu roku 2008, veřejná beta verze bude dostupná již v první polovině příštího roku. Více informací o tomto řešení naleznete na http://www.mi­crosoft.com/pres­spass/presskit­s/ServerSoluti­ons/businessser­ver.mspx