Microsoft uvolnil Windows Server 2008 RC1 k testování

[Tisková zpráva] Zákazníci a obchodní partneři mají možnost vyzkoušet a posoudit poslední testovací verzi před uvedením Windows Serveru 2008.

Doba čtení: 1 minuta

Dlouho očekávané uvedení serverového operačního systému Windows Server 2008 dosáhlo posledního významného bodu před uvolněním jeho finální verze (RTM). Počínaje dnešním dnem je zpřístupněna verze RC1 (release candidate 1) k zákaznickému testování. Zákazníci a obchodní partneři Microsoftu tak tímto získávají jedinečnou příležitost naposledy ozkoušet a poskytnout zpětnou vazbu k tomuto operačnímu systému. Doposud této příležitosti využilo více než 1,8 milionu zákazníků, což dokazuje vysoký zájem o tento produkt a jeho kvalitu.

Windows Server 2008 přinese uživatelům celou řadu zcela nových funkcí a možností, jako je například možnost virtualizace, zvýšená bezpečnost, jednoduchá spravovatelnost apod. Díky všem těmto zlepšením se tak k zákazníkům dostane zatím nejintegrovanější řešení postavené na platformě Windows. Jako příklad lze uvést IIS 7.0, platformu Microsoft pro vývoj a spolehlivý hosting webových aplikací a služeb, která se těší značnému zájmu zákazníků. Uvedení finální verze Windows Serveru 2008, společně s produkty Visual Studio 2008 a SQL Server 2008, je naplánováno na 27. února 2008 v americkém Los Angeles. V České republice budou produkty uvedeny na trh 2. dubna, a bude se jednat o největší uvedení produktů pro podnikový segment v celé historii společnosti Microsoft.

Zákazníci, kteří mají předchozí verzi serverového operačního systému Windows Server 2003 a využívají v rámci programu Software Assurance některého z multilicenčních programů, mají již nyní právo na nákup aktuální verze Microsoft Windows Server 2008 se speciální slevou 10 %.

Verze RC1 je k dispozici ke stažení na stránkách http://www.mi­crosoft.com/ws08e­val. Více informací o Windows Serveru 2008 získáte na www.longhorn.cz.