Na trh vstupuje TrustPort Net Gateway 5.4

[Tisková zpráva] Brno, 15. 9. 2009 – Nová verze produktu TrustPort Net Gateway, určeného k antivirové a antispamové ochraně počítačových sítí, byla právě uvolněna do prodeje. Podstatná zlepšení se týkají detekce spamu, která nově pracuje s pokročilými technologiemi doménového podepisování elektronické pošty. Antispamová kontrola také lépe zohledňuje jazyk přijímaných zpráv. Práce se softwarem je jednodušší díky průvodci nastavením.

Po produktech TrustPort USB Antivirus 2010 a TrustPort U3 Antivirus 2010 je TrustPort Net Gateway 5.4 dalším softwarem z produktové řady pro následující rok. Funkcí tohoto softwaru je ucelená ochrana firemní sítě před hrozbami z internetu a před nežádoucím obsahem. Nová verze vylepšuje jak antivirové, tak antispamové metody. Cílem je vyšší a přesnější detekce škodlivých kódů a nevyžádané pošty.

V zájmu zpřesnění antispamového filtru podporuje nová TrustPort Net Gateway standardy DKIM (DomainKeys Identified Mail), DomainKey, SPF (Sender Policy Framework) a Sender ID. První dva jmenované standardy zajišťují elektronické podepisování zpráv na odesílacím poštovním serveru, druhé dva umožňují kontrolu zpráv na základě pravidel uložených na doménovém serveru. TrustPort Net Gateway umožňuje v rámci DKIM jak ověřovat podepsané zprávy, tak zprávy podepisovat.

Zdokonalení se dočkala také technologie detekce podezřelých uzlů, která na základě heuristické analýzy zablokuje poštu přicházející z poštovního serveru, jenž je s vysokou pravděpodobností využíván spammery. Zásadní změnou je přepracování hodnotících pravidel pro rozbor příchozí pošty, díky kterému lze efektivně filtrovat nevyžádanou poštu v jazycích s odlišnou znakovou sadou, například v čínštině.

Pokud jde o webový provoz, nově lze prohlížet informace o všech realizovaných datových přenosech, včetně online sledování právě probíhajících transakcí. Základem antivirového filtru je několik skenovacích motorů, které společně zajišťují produktu TrustPort Net Gateway přední místo v detekci škodlivých kódů, a to v celosvětovém srovnání.

Novinkou, která potěší síťové administrátory, je průvodce nastavením, který lze spustit po instalaci nebo kdykoli během používání softwaru. Umožňuje snadné nastavení poštovní brány i administrátorovi bez zkušeností s předchozími verzemi softwaru.

TrustPort Net Gateway ve své nové verzi podporuje 32 i 64bitové operační systémy Windows, konkrétně Windows 2000, Windows XP, Windows 2003, Windows Vista, Windows 2008 a Windows 7. V blízké době budou vydány rovněž produkty TrustPort Antivirus 2010 a TrustPort PC Security 2010 pro ochranu jednotlivých osobních počítačů a pracovních stanic.

O společnosti TrustPort, a.s.
TrustPort, a.s., je významným výrobcem softwarových řešení pro bezpečnou komunikaci a spolehlivou ochranu dat. Na úrovni jednotlivých počítačů nabízí především ucelený balík TrustPort PC Security a jeho lehkou verzi TrustPort Antivirus. Novinkou jsou bezkonkurenční antivirová řešení pro přenosná paměťová média, TrustPort USB Antivirus a TrustPort U3 Antivirus. Na úrovni firemní počítačové sítě TrustPort poskytuje zejména bezpečnostní řešení TrustPort Net Gateway a pokročilou kontrolu webového obsahu TrustPort WebFilter.

Produkty TrustPort se vyznačují komplexním přístupem k bezpečnosti počítače a sítě. Chrání proti známým hrozbám a odhalují nová nebezpečí. Vedle aplikací pro detekci a likvidaci škodlivých kódů poskytuje TrustPort nástroje pro spolehlivé šifrování, elektronické podepisování, bezpečnou skartaci citlivých dat. Serverová řešení nabízejí progresivní metody ochrany poštovního a webového provozu ve firmě. Zajišťují také bezpečnou autorizaci uživatelů při vzdáleném přístupu do sítě.

Společnost TrustPort vznikla v březnu 2008 vyčleněním vývojové divize ze společnosti AEC. Je součástí skupiny Cleverlance, která patří mezi největší středoevropské podniky, poskytující řešení a služby informačních technologií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).