Nejnovější mobilní telefony LG dodají lesk veletrhu IFA 2007

[Tisková zpráva] 31. srpna 2007, Berlín, Německo – LG Electronics (LG), přední světový výrobce mobilních komunikací, předvede svou nejnovější nabídku mobilních telefonů na veletrhu IFA 2007, který se bude konat od 31. srpna do 5. září v Berlíně. IFA 2007 bude prvním místem, kde bude mít veřejnost příležitost poprvé zhlédnout dva průkopnické telefony od společnosti LG: telefon s fotoaparátem profesionální úrovně LG-KU990 a LG-KS20, nový HSDPA smartphone s velkou barevnou dotykovou obrazovkou. Dalším významným lákadlem bude druhý telefon v řadě Black Label, LG Shine, z které se představí zbrusu nový LG Shine ‘Titanium Black’.

Doba čtení: 4 minuty

„Mobilní telefony, které na veletrhu IFA 2007 představíme veřejnosti, představují naše nové zaměření na produkty dobře vybavené funkcemi, které nastaví nové trendy v mobilní telefonii,“ řekl Skott Ahn, prezident a výkonný ředitel LG Electronics Mobile Communications Company. „Uvedení modelu LG KU990, telefonu s fotoaparátem profesionální úrovně i našeho nového HSDPA smartphone telefonu, odráží dlouhodobé úsilí společnosti LG nabídkou produktů různého typu vyjít vstříc nevysloveným potřebám zákazníků.“

Jednou z nejvíce očekávaných událostí na veletrhu IFA 2007 je debut modelu LG-KU990. Tento model nejen předčí všechny ostatní mobily vybavené fotoaparátem, ale nabízí jedinečné funkce, např. možnost editace a odesílání fotografií a videa, kterými se nemohou pyšnit ani špičkové samostatné fotoaparáty.

Na veletrhu IFA 2007 se poprvé představí i LG-KS20, zbrusu nový HSDPA smartphone telefon od LG s velkou barevnou dotykovou obrazovkou. Jeho možnosti superrychlého síťového připojení a intuitivní technologie zadávání dat dotykem zlepšuje práci mobilních uživatelů s internetem a představuje další krok společnosti LG ve vedení 3G mobilních technologií.

Návštěvníci stánku LG na veletrhu IFA 2007 projdou velkou bránou, kde si budou moci prohlédnout luxusní produkty této společnosti s designem i technickými funkcemi. Bude zde vystaven LG Shine spolu s novým modelem LG Shine v barevném provedení ‘Titanium Black’. Rovněž zde bude vystavena výkonná 3G verze telefonu LG Shine, vybavená novými multimediálními funkcemi.

Na veletrhu IFA 2007 budou vystaveny i jiné produkty LG, k nimž patří LG-KS10, první smartphone telefon s vestavěnými Google aplikacemi a vítěz kampaně “3G for All” asociace GSM, a mobilní telefon LG-KU250, určený uživatelům, kteří si chtějí dopřát 3G služby za rozumnou cenu.

K hlavním exponátům LG na veletrhu IFA 2007 patří:
KU990: Model LG-KU990, telefon vybavený fotoaparátem profesionální úrovně, obsahuje funkce, které lze najít u celé řady špičkových samostatných fotoaparátů, k nimž patří ruční zaostření, stabilizátor obrazu a citlivost ISO 800 pro pořizování snímků v interiérech nebo v noci. Telefon také může nahrávat video při frekvenci až 120 snímků za sekundu, což je nejvyšší snímková frekvence u fotoaparátu v mobilním telefonu. Uživatel může video editovat a odesílat je přímo na YouTube. 3palcová dotyková obrazovka a Mobile XD™ engine zajišťují širší a realističtější displej, zatímco navigační kolečko na zadní straně zvyšuje pohodlí uživatele. S pomocí připojeného pera mohou uživatelé na fotografie digitálně “psát” a editovat vlastní soubory.

KS20: KS20, nejnovější tenký smartphone od společnosti LG, je určený k usnadnění práce s internetem na mobilním telefonu. Je vybaven plnohodnotnými funkcemi pro prohlížení internetových stránek a stahování čehokoliv od hudby a videoklipů až po službu push e-mail při rychlosti 3,6 MB/s díky technologii HSDPA. Protože je vybaven dvěma fotoaparáty, umožňuje také pokročilé funkce, jako jsou videokonference. Minimalistická koncepce modelu KS20 osloví všechny, kteří na telefonu oceňují nejen jeho funkce, ale i design. Pro maximální usnadnění práce s internetem je telefon vybaven intuitivní dotykovou technologií pro zadávání dat a velkou LCD obrazovkou. V telefonu je nainstalovaný software Windows Mobile® 6 od společnosti Microsoft.

KE970: Telefon Shine, jehož se prodalo na miliony kusů, je prvním celokovovým mobilním telefonem na světě, který vychází z koncepce společnosti LG “styled in metal”. Aby byl vzhled telefonu konsistentní, když při nepoužívání jeho širokoúhlý 2,2palcový plně barevný LCD displej zhasne, podobá se zrcadlu s vysokým leskem. Uvnitř krásného, avšak robustního kovového pláště, skrývá telefon Shine propracované funkce, k nimž patří 2.0 megapixelový fotoaparát s objektivem Schneider-Kreuznach, šikovné navigační tlačítko, digitální audio přehrávač a video kamera. LG Shine ‘Titanium Black’, v provedení tmavější kovové šedi, je nová barevná variace telefonu Shine s vyzrálým a vytříbeným vzhledem.

KU970, U970: Výkonný KU970/U970, 3G verze telefonu LG Shine, nabízí mobilní zážitek vpravdě příští generace, a to díky nejnovější technologii HSDPA, která poskytuje ultrarychlé stahování videa rychlostí až 3,6 MB/s. Tento supertenký telefon je také vybaven multimediálními funkcemi, např. 512 MB uživatelské paměti, 2MP AF Flash fotoaparátem a VGA fotoaparátem na čelní straně pro videkonference.

KS10: KS10 je vydatným pomocníkem náročných uživatelů internetu, kteří rovněž stojí o multimediální funkce. Na tomto telefonu lze zobrazit celé internetové stránky, pro usnadnění čtení je zde možnost zvětšení a i možnost uložení stránek, které si chce uživatel prohlédnout později. Kromě toho se jedná o první HSDPA smartphone, který je vybaven řadou vestavěných aplikací Google, k nimž patří Google Search, Gmail™ Mobile a Google Maps™ Mobile. Stahování při rychlosti až 1,8 MB/s znamená, že na telefonu KS10 lze sledovat živé video nebo audio a ukládat obrázky s vysokým rozlišením, které si uživatel může prohlédnout později na krystalicky ostrém 2,4” QVGA displeji.

KU250, U250: KU250/U250, elegantní, štíhlý a mnoha funkcemi vybavený 3G mobilní telefon byl tento rok vybrán konsorciem dvanácti největších mobilních operátorů GSM Association pro kampaň “3G for All”. Nový 3G telefon klasické konstrukce umožňuje zákazníkům přístup k celé řadě bezdrátových multimediálních služeb – videoklipům, zvukovým souborům a dalším typům obsahu – za kratší dobu a za rozumnou cenu. Rovněž podporuje externí paměť pro ukládání videa a hudby. Jeho schopnost multitaskingu zároveň umožňuje uživatelům používat telefon, aniž by bylo třeba vypínat hudbu.

IFA je jedním z největších veletrhů spotřební elektroniky na světě. V roce 2006 se tohoto veletrhu zúčastnilo více než tisíc vystavovatelů a jeho exponáty zhlédlo více než 200 000 návštěvníků.