Nokia a Siemens představují výkonný top management Nokia Siemens Networks

[Tisková zpráva] Společnosti Nokia a Siemens dnes představily budoucí manažerský tým Nokia Siemens Networks, svého nedávno ohlášeného joint-venture s 50% podíly, který se skládá z divize Nokia Networks Business a oblasti pro operátory společnosti Siemens. Nová společnost by měla zahájit činnost k 1. lednu 2007 v závislosti na povinných regulačních souhlasech, dokončení standardních uzavíracích podmínek a souhlasu s detailními implementačními kroky.

Tým tvoří:

• Mika Vehviläinen, provozní ředitel. Vehviläinen je v současnosti viceprezidentem a ředitelem divize Nokia Core Networks. Jako provozní ředitel bude mít Vehviläinen celkovou zodpovědnost za následující obchodní jednotky: Radio Access, Operation Support Systems, Service Core and Applications, IP Networking and Transport a Broadband Access. Dále bude dohlížet na oblasti Operations (zdroje, výroba a logistika), Technology Platforms a Quality.
  • Karl-Christoph Caselitz, ředitel pro trh. Caselitz je v současné době prezidentem oblasti Mobilních sítí divize Komunikace společnosti Siemens. Jako ředitel pro trh bude Caselitz zodpovídat za regionální provozy, management globálních zákazníků a management marketingu a prodeje. Zároveň bude dohlížet na servisní oblast Nokia Siemens Networks.
  • Peter Schönhofer, finanční ředitel. Schönhofer je nyní členem výkonné rady společnosti Siemens Rakousko. Ve společnosti Nokia Siemens Networks bude mít na starosti veškeré finanční aktivity, informační technologii a práva spojená s duševním vlastnictvím.

„Toto je tým nejlepších vůdčích osobností vybraných z mateřských společností,“ oznámil Simon Beresford-Wylie, který se ihned po uzavření fúze Nokia Siemens Networks stane výkonným ředitelem společnosti. „Budou hrát vůdčí roli v procesu plánování integrace a realizaci těchto plánů po uzavření fúze. Jsem potěšen, že na cestě kupředu mám jako svého partnera právě tento tým.“ Beresford-Wylie je současným výkonným viceprezidentem a ředitelem divize Nokia Networks.

Dnešní jmenování do funkcí bude platné okamžitě po uzavření fúze, kdy se Nokia Siemens Networks stane vedoucím globálním komunikačním hráčem se silným postavením na důležitých rostoucích segmentech oblasti infrastruktury a služeb pevných a mobilních sítí. Nokia Siemens Networks bude vzhledem ke své velikosti a celosvětovému dosahu v čele vývoje a implementace ziskových a méně nákladných produktů a služeb. Společná firma bude nabízet pevnou a mobilní konvergenci na světové úrovni, mít globální zákazníky a silné zázemí jak na vyspělých, tak nových trzích, a jednu z největších a nejzkušenějších servisních organizací v odvětví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).