Notebooky ASUS U35 a U45 – rovnováha mezi výkonem a mobilitou

[Tisková zpráva] ASUS představil dva nové modely ze segmentu tenkých a lehkých notebooků řady U s procesory Intel Core i3/i5. Oba notebooky nabízejí vysoký výkon, a navíc jsou díky svému štíhlému provedení snadno přenosné. Model U35 s úhlopříčkou displeje 13,3 palců i U45 s úhlopříčkou 14,1 palců zároveň nabídnou dlouhou výdrž na baterie, která má přesáhnout 10 hodin provozu.

Doba čtení: 2 minuty

Vylepšený výkon procesoru
Oba nově představené modely pohánějí procesory Intel Core i3 nebo i5. Teplo generované těmito typy výkonných procesorů dříve znemožňovalo jejich využití v extrémně tenkých noteboocích. Inženýři ASUSu však našli způsob, jak je do útlého těla notebooku začlenit, aniž by docházelo k přehřívání.

Obě novinky osazené procesorem Intel Core i5 v základní frekvenci jsou velmi výkonné. ASUS navíc vylepšil jejich výkon technologií Super Hybrid Engine (SHE), která inteligentně upravuje frekvenci CPU v závislosti na aktuálním zatížení. Testy v programu PCMark05 ukázaly, že procesor Core i5 450M ve spolupráci s technologií SHE dosahuje v noteboocích U35 a U45 až o 10,3 % lepších výsledků než bez této technologie*.

Dlouhá výdrž baterie
Počítače ASUS U35 a U45 se mohou pochlubit výdrží baterie až 10 hodin. Proto se dobře hodí i na celodenní práci na cestách. Pokud bude uživatel pracovat s nenáročnými aplikacemi, technologie SHE automaticky omezí napájení a sníží výkon na potřebnou úroveň. Tím prodlouží výdrž baterie až na 11,5 hodiny. O vyšší energetickou účinnost obou modelů se stará ještě jedna technologie – NVIDIA Optimus. Ta v závislosti na množství grafického obsahu automaticky přepíná mezi samostatnou grafickou kartou GeForce G310M a integrovaným jádrem, čímž dokáže ušetřit další energii a prodloužit práci na notebooku o poznání déle.

Tenké provedení a kvalitní zvuk
Notebooky ASUS U35 a U45 mají 25 mm štíhlé tělo a v nejtenčím místě měří pouhých 14,8 mm. Kromě toho jde také o velmi lehké modely, a to zejména zásluhou šasi z broušeného hliníku. Navzdory štíhlému profilu nabízejí modely U35 a U45 značný zvukový potenciál. O kvalitní reprodukci zvuku se starají reproduktory Altec Lansing, doplněné technologií SRS Premium Sound.

* Další informace najdete na http://event.a­sus.com/2010/sh­e_legal_discla­imer

Technické parametry mohou být bez předchozího upozornění změněny. Aktuální informace o těchto produktech najdete na www.asus.com.

O společnosti ASUS
Společnost ASUS je přední společností nové éry digitálních technologií, do jejíhož portfolia patří notebooky, netbooky, základní desky, grafické karty, optické mechaniky, stolní počítače, servery, bezdrátová řešení, mobilní telefony a síťová zařízení. Díky více než deseti tisícům zaměstnanců na celém světě a špičkovému týmu pro výzkum a vývoj nových technologií dosáhly výnosy společnosti za rok 2009 celkově 7,5 miliard amerických dolarů a počet ocenění v roce 2009 stoupl na 3 268. Společnost ASUS již 12 let nepřetržitě figuruje v přehledu nejúspěšnějších světových společností časopisu Business Week „Info Tech 100“.