Novell Identity Manager se umístil v kvadrantu lídrů pro řešení poskytování uživatelských účtů

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika – 10. září 2007 – Společnost Novell oznámila, že se umístila v kvadrantu lídrů ve zprávě Magic Quadrant for User Provisioning, 2H07 (Magický kvadrant pro řešení poskytování uživatelských účtů, druhé pololetí roku 2007), autorů Earla Perkinse a Roberty J. Witty z agentury Gartner, Inc., jež byla vydána 23. srpna 2007. Řešení Novellu pro poskytování uživatelských účtů Novell Identity Manager pomáhá zákazníkům snižovat náklady na nasazení a správu, zjednodušit složité přidělování účtů, bezpečněji spravovat role uživatelů a udržovat shodu s příslušnými předpisy.

Gartner uvádí: „Zatímco dříve bylo poskytování uživatelských účtů jen aspektem realizace IT projektů, v poslední době se stalo náplní širších podnikových programů, která může mít dopady napříč podnikem nebo institucí a vyžaduje komunikaci v širším okruhu zainteresovaných osob. Jako takové je hlavní brzdou dosavadních projektů poskytování uživatelských účtů a také nejčastější příčinou nezdaru. Výrobci, kteří si jsou vědomi této potřeby a jsou schopni ji nejefektivněji řešit, jsou lídry v kategorii poskytování uživatelských účtů a nadále jimi zůstanou. Vzhledem k rovnoměrnému rozložení podílů na trhu a tržeb je právě tato schopnost klíčovým kritériem.“

Aktuální verze Novell Identity Manager 3.5 přináší vysoký stupeň integrace s ostatními řešeními Novellu pro ověřování uživatelů, jediné přihlášení, sdílení bezpečnostních informací a monitorování událostí. Identity Manager 3.5 nabízí flexibilní nástroje – například vyspělé vizuální modelování, funkce pro návrh pracovního postupu a možnosti samoobsluhy – které pomáhají snížit administrativní zátěž spojenou se zadáváním, aktualizacemi a odstraňováním uživatelských informací napříč heterogenními systémy.

„Jsme hrdí na naše umístění ve zprávě Gartner Magic Quadrant. Jasně to dokazuje, že naše řešení správy identit poskytuje funkčnost, kterou zákazníci potřebují při řešení svých současných i budoucích výzev v oblasti poskytování uživatelských účtů a správy rolí,“ řekl Jim Ebzery, senior viceprezident a ředitel produktů pro správu identit a zabezpečení ve společnosti Novell. „Identity Manager se dokonale integruje s celým naším portfoliem řešení pro správu přístupu, zabezpečení a monitorování informačních událostí. Poskytuje tak zákazníkům robustní, integrované řešení na podporu projektů podnikového řízení, správy rizik a zajištění shody s předpisy. Naši vedoucí pozici v oblasti správy identit si budeme dále upevňovat uváděním zdokonalených funkcí pro správu rolí a inovativních nástrojů na podporu produktivity, jež odpoví na potřeby našich zákazníků a obchodních partnerů.“

Celou zprávu včetně hodnocení Gartnera o společnosti Novell najdete zde www.novell.com/pro­ducts/identity­manager/provi­sioning/gartner­.pdf. Další informace o portfoliu řešení společnosti Novell pro správu identit a zabezpečení najdete na adrese http://www.no­vell.com/mana­gement/securi­ty.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).