Novell kupuje společnost e-Security

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika – 4. května 2006 – Společnost Novell oznámila akvizici společnosti e-Security, Inc. Získaná technologie umožní Novellu dodávat řešení komplexního zobrazení všech činností v podniku, které souvisí se zabezpečením a dodržováním předpisů. Transakcí se spojí výhody řešení Novellu pro správu identit a systémů s technologií společnosti e-Security pro monitorování, reakce a reportování událostí v reálném čase. Komplexní zobrazení událostí na úrovni uživatelů, sítě a aplikací umožní zákazníkům optimalizovat dříve pracný proces, který je náchylný k chybám, snížit náklady pomocí automatizace a vytvořit přesnější, předvídatelnější program monitorování zabezpečení a dodržování předpisů.

„V době, kdy se klade takový důraz na dodržování předpisů, požadují zákazníci konvergovaná řešení, která zahrnují správu systémů, identit, přístupu a bezpečnostních událostí,“ řekl Chris Christiansen, viceprezident IDC pro bezpečnostní produkty a služby. „Po akvizici společnosti e-Security je Novell jako jediný dodavatel schopen aktivně řešit poptávku podniků po komplexním řešení dodržování předpisů, které v reálném čase integruje uživatele, systémy a procesy.“ Automatické monitorování a reportování dodržování předpisů

Počínaje zákonnými předpisy jako Sarbanes-Oxley, Basel II a HIPAA a konče programy podnikového řízení, jsou nároky kladené nejrůznějšími předpisy v poslední době stále komplikovanější. Organizace se při monitorování dodržování předpisů musí často spoléhat na různé informační zdroje a nástroje, což je jednak neefektivní a navíc při tomto pojetí snadno dochází k chybám. Novell se snaží dodávat infrastrukturu pro komplexnější monitorování zabezpečení a událostí, která pomůže optimalizovat pracovní toky a zajistí přesnost dat. Získání oceňovaného produktu e-Security Sentinel 5 umožňuje Novellu uvést na trh řešení, které poskytuje v reálném čase komplexní pohled na všechny činnosti související se zabezpečením a dodržováním předpisů a zároveň pomáhá zákazníkům monitorovat, reportovat a automaticky reagovat na události v podnikové síti. Komplexní pojetí zabezpečení a dodržování předpisů „Nově přijímané zákony a předpisy mění uvažování společností o zabezpečení a správě identit – hlavní důraz se nyní klade na automatizaci a reportování výsledků a také na schopnost reagovat na události a nevyhovující činnosti v okamžiku, kdy k nim dojde,“ řekl Jack Messman, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Novell. „Akvizice společnosti e-Security potvrzuje náš zájem o tento rostoucí trh. S využitím našich základních technologií chceme dodávat robustní řešení zabezpečení a dodržování norem, která budou splňovat potřeby našich zákazníků ve stále důsledněji regulovaném podnikovém prostředí.“

Reed Harrison, zakladatel a technologický ředitel společnosti e-Security, řekl: „Kombinace technologií Novellu pro správu identit a našich technologií monitorování a reportování bezpečnostních událostí v reálném čase vytvoří řešení, které nebude mít obdoby. Jako součást Novellu můžeme nyní pomoci nově definovat uvažování zákazníků o zabezpečení a mechanismech dodržování předpisů.“

Řešení Sentinel 5 lze koupit u společnosti Novell od května letošního roku. Další verze řešení Novell a e-Security by měly být k dispozici letos v létě. Novell za akvizici společnosti e-Security zaplatil 72 milionů dolarů. V příštích 12 měsících očekává Novell pozitivní dopad akvizice na tržby ve výši 20 milionů dolarů.

Záznam konferenčního hovoru k oznámení akvizice je k dispozici na webové stránce http://www.no­vell.com/esecu­ritycall.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).