Novell se úspěšně prezentoval na veletrhu Invex – Digitex 2006

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika – 17. října 2006 – Společnost Novell-Praha s.r.o. se po delší době opět zúčastnila veletrhu Invex – Digitex. Expozice Novellu a jeho partnerů se setkala s velkou přízní návštěvníků veletrhu, stovky z nich se zúčastnily rovněž i pásma přednášek pořádaných v konferenční části expozice.

Představení platformy SUSE Linux Enterprise
Společnost Novell na veletrhu Invex – Digitex 2006 poprvé představila široké veřejnosti novou verzi svého desktopového operačního systému SUSE Linux Desktop 10. Návštěvníci expozice Novellu si odnesli instalační DVD pro 32bitovou nebo 64bitovou platformu a shlédli prezentaci tohoto nedávno uvedeného desktopového operačního systému.

„SUSE Linux Enterprise Desktop 10 je operační systém, který je schopný plně nahradit operační systémy Windows,“ řekl Ing. Luděk Šafář, Services Team Leader, Novell Professional Services Česká republika, s.r.o. „Přechod na platformu SUSE Linux Enterprise pro servery i desktopy je navíc velmi snadný, při zachování plné kompatibility s ostatními operačními systémy.“

Installfest SUSE Linuxu
Společnost Novell využila spolupráce s vývojovým střediskem společnosti SUSE Linux, s.r.o. a na veletrhu Invex – Digitex 2006 představila službu Installfest. V rámci služby Installfest poskytovali vývojoví odborníci společnosti SUSE Linux, s.r.o. bezplatné poradenství uživatelům SUSE Linuxu.

Michal Švec, vedoucí vývoje ve společnosti SUSE Linux, s.r.o. k tomu dodal: „Jsme rádi, že jsme mohli jako vývojová kancelář společnosti Novell přispět k osvětlení funkcí operačního systému SUSE Linux Enterprise Desktop na veletrhu Invex – Digitex. Považujeme za unikátní, že se návštěvníci veletrhu setkávají přímo s vývojáři operačního systému.“

Partneři Novellu na veletrhu Invex – Digitex 2006
Společnost Novell na veletrhu Invex – Digitex vytvořila prostor jak pro svoje certifikované solution partnery, tak i pro partnery z oblasti open source komunity nebo praktického využití open source softwaru.

„Jsme rádi, že se společnost Novell vrátila na Invex a tím vytvořila také prostor pro představení našeho řešení řízení identit na platformě Novell Identity Manager,“ řekl Štěpán Benyovszky, hlavní architekt společnosti Clarionet s.r.o.

Ing. Václav Šamša dodává: „Zájem o systém GroupWise na platformě Linux, a nejen na ní, předčil naše očekávání. Účast na Invexu byla pro Novell i jeho zákazníky správným rozhodnutím a pro nás pro všechny velkým přínosem.“

Byl jsem příjemně překvapený počtem posluchačů na prezentaci našeho sytému dPortal 1.1.0, který představuje integrovaný celek pro poskytování informací, dokumentů a aplikací se zajištěním bezpečného přístupu všech uživatelů,“ poznamenal Ing. Vladimír Žižka, technický ředitel společnosti Datron a.s.

„Společnost IZIP vnímá jako velmi podstatnou podporu společnosti Novell jako svého technologického dodavatele,“ řekl Ing. Pavel Karásek, obchodní a marketingový ředitel společnosti IZIP, a.s. „Velmi nás těší, že jsme mohli ve spolupráci s Novellem představit náš systém elektronických zdravotních knížek návštěvníkům veletrhu.“

„Lenovo má s Linuxem velké plány, jsem rád, že jsme mohli návštěvníkům stánku Novellu předvést bezproblémovou kompatibilitu našich počítačů s operačním systémem SUSE Linux ve všech verzích,“ poznamenal Michael Mikluš, Channel Manager společnosti Lenovo.

„Všechny stroje, se kterými mohli návštěvníci expozice Novellu pracovat, běžely na platformě Intel,“ dodal Martin Drdul, Market Development Manager pro střední a východní Evropu ve společnosti Intel. „Intel plně podporuje nasazení Linuxu v domácnostech, firmách i výpočetních centrech.“

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).