Nový portál Workline přináší informace a řešení pro práci online

[Tisková zpráva] Ostrava, 11. 11. 2008 – Společnost Idealine Solutions právě na adrese www.workline.cz spustila do ostrého provozu nový portál, jehož cílem je přinášet účinné informace a řešení pro práci a komunikaci online a práci z domova. Dále zájemcům, firmám a institucím nabízí poradenství, řešení na míru a školení. Zaměstnavatelům nabízejícím částečnou nebo plnou práci z domova umožňuje bezplatnou inzerci nabídek práce.

„Práce a komunikace online neboli teleworking patří mezi moderní způsoby práce,“ říká konzultant pro práci online a jednatel společnosti Michal Martoch a doplňuje: „Jednotlivcům, firmám i institucím přináší mnohé úspory času a nákladů. Maximální využití těchto přínosů však vyžaduje určité znalosti a dovednosti, které chceme nabídnout prostřednictvím našeho portálu.“

Podstatou práce a komunikace online je maximální využití moderních softwarových a hardwarových řešení, mezi něž patří VoIP – telefonování přes internet, telekonference, videokonference, chaty, sdílení pracovní plochy a vzdálený přístup k počítači, ukládání dokumentů online, projektové řízení online a mnoho dalších. „K efektivnímu využití je nutné také vhodně upravit komunikační a informační procesy ve firmě. Jejich změna by se měla provádět postupně a nejlépe ve spolupráci s odborníky, kteří dokážou zodpovědět všechny otázky a vyřešit problémy, které se během zavádění mohou vyskytnout,“ upozorňuje Michal Martoch.

Hlavním motorem pro rychlé rozšiřování práce a komunikace online je trvalé snižování cen za Internet doprovázené jeho výrazným zrychlováním. Podle Michala Martocha existuje mnoho oblastí, kde může být tento způsob práce velmi přínosný: „Využití práce a komunikace online je vhodným řešením pro firmy a instituce, které mají vzdálené pobočky nebo dodavatele. Mohou tak výrazně snížit náklady na cestování a vytvořit levný a flexibilní komunikační kanál.“

Častou otázkou je cena řešení pro práci a komunikaci online. „Existuje vždy několik alternativ softwarového nebo hardwarového charakteru“, vysvětluje konzultant portálu Workline Georgios Yiannakou a dodává: “Podle svých finančních možností a znalostí mohou organizace vybírat z velké nabídky, od bezplatných řešení až po plně profesionální, která jsou již samozřejmě nákladnější. Portál Workline bude postupně přinášet jejich přehled.“

Idealine Solutions je IT, poradenská a vzdělávací firma, která provozuje portál Workline. Posláním portálu Workline je přinášet účinné informace a řešení pro práci a komunikaci online. Nabízí implementaci řešení na míru, školení a poradenství pro práci a komunikaci online nebo práci z domova a personální servis ve formě nabídek a poptávek práce z domova. Bližší informace na www.workline.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).