Nový šéf KDU-ČSL : Stranu neřídí papež, ale já!

[Tisková zpráva] Jen před několika dny si jej spolustraníci zvolili za šéfa křesťanské strany a už „vystrkuje růžky“! Třiatřicetiletý Pavel Bělobrádek, který na lidoveckém sjezdu drtivě zvítězil nad stranickými matadory, se v rozhovoru pro TV Public nečekaně ostře vymezil proti katolické církvi. „Každý občan musí pochopit, že KDU-ČSL neřídí papež, ale Bělohrádek!“ vzkazuje sebevědomě voličům i církvi. V razanci prohlášení jde pak ještě dál: „Volební program tu nedělá biskupská konference, ale programová rada!“, horlí v televizním pořadu Na rovinu za změny ve straně, která skončila mimo parlamentní politiku. Tvrdá slova stranického lídra přitom kontrastují s fakty: právě věřící jsou už tradičními voliči KDU-ČSL !

Veterinární lékař Bělobrádek proslul na sjezdu ve Žďáru nad Sázavou přirovnáním dobytka a sviní k českému politickému prostředí. Vedle plánů , jak vrátit lidovce do sněmovny , řeší i vážnou finanční krizi uvnitř strany. Dluhy jí podle něj přineslo hospodaření předchůdců: „Nejvíc se nakupily …za Cyrila Svobody….“ tvrdí v pořadu Na rovinu. Stranickou centrálu v pražském paláci Charitas ale lidovci zatím neprodávají, využijí prý raději „jiná“ obchodní řešení. Jaká Bělobrádek odmítá uvést.

Hned několik shod nalezá Bělohrádek s lidoveckou legendou Josefem Luxem: věk nástupu do funkce a místo jeho zvolení. Obavy z naplnění Luxova osudu nový šéf strany ale nemá. V TV Public proto otevřeně mluví o své nemoci: roztroušenou sklerozou trpí už deset let. „Žiji s tou nemocí v symbióze, slavíme teď spolu desáté výročí!“ říká v nadsázce . Jejího zhoršení se zatím nebojí. „Vstup do vysoké politiky jsem konzultoval s lékaři, naučil jsem se svou nemoc poslouchat!“ uvádí v televizi.

Třiatřicetiletý Bělobrádek nežije zdaleka jen politikou: píše už dlouho vlastní básnické sbírky a pro hudební skupinu textuje šansony, které vyšly na CD. Má i další nepolitické plány. Svobodný šéf lidovců se podle vlastních slov chystá příští rok oženit….

Pořad Na rovinu s předsedou KDU ČSL Pavlem Bělobrádkem odvysílá TV Public v pondělí, 6.12. ve 21.30!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).