Oracle Identity Management přináší významně rozšířenou podporu integrace do dalších aplikací

[Tisková zpráva] ORACLE OPENWORLD, San Francisco, 27. října 2006 - Společnost Oracle oznámila, že uvede na trh produkt Oracle Identity Management s výrazně rozšířenou podporou integrace do více než 200 IT systémů. Mezi ně patří aplikační servery, databáze, LDAP adresáře, portály a webové servery jiných dodavatelů.

V rámci produktů Oracle se podpora rozšíří například na Oracle JD Edwards EnterpriseOne, i-flex Flexcube, PeopleSoft Enterprise Campus a aplikace Oracle určené pro zdravotnictví. Nový systém pro správu uživatelských účtů tak bude možné nasadit s prakticky jakýmikoli produkty Oracle a celou řadou partnerských řešení. Identity management s rozšířenou podporu dalších aplikací bude dostupný v příštím roce.

„Další krok v oblasti správy identit a přístupu se vyznačuje začleněním správy identit uživatelů do podnikových aplikací,“ říká Sally Hudson, ředitel výzkumu ve společnosti IDC. „To umožní aplikacím využívat sdílených služeb správy identit a přístupu prostřednictvím rozhraní založených na standardech a pomocí architektur orientovaných na služby (SOA). Aktuální integrace nástroje Oracle Identity Manager s významně rozšířenými komerčními aplikacemi znamená důležitý krok v tomto vývoji a pomůže zákazníkům snížit náklady na integraci a současně zvýšit zabezpečení.“

„Integrace je velkým problémem v celé řadě organizací. Podstatným prvkem správy identit je jejich schopnost hladce se začlenit do stávající architektury aplikací,“ říká Hasan Rizvi, viceprezident pro produkty správy identit a zabezpečení firmy Oracle. „Rozšířením podpory nástroje Oracle Identity Manager na podnikové aplikace Oracle poskytujeme zákazníkům zvýšené zabezpečení, automatizaci shody s předpisy a současně snižujeme náklady na vývoj a zavádění aplikací.“

Integrovaná podpora nástroje Oracle Identity Manager pro sadu aplikací Oracle E-Business Suite, aplikace PeopleSoft Enterprise a Siebel je dnes dostupná na celém světě. Integrovaná podpora řešení JD Edwards EnterpriseOne, iFlex Flexcube, PeopleSoft Enterprise Campus Solutions a aplikace Oracle Clinical/Healthcare se očekává v roce 2007.

Nástroj Oracle Identity Manager slouží jako bezpečnostní páteř Oracle Fusion Middleware. Pomáhá zákazníkům a partnerům snižovat bezpečnostní rizika v rozmanitých IT prostředích a současně napomáhá řešení potřeb souvisejících se shodou se zákony a předpisy. Oracle Identity Manager podporuje oborové standardy jako WS*, XACML, SAML a SPML a napomáhá zákazníkům a partnerům snáze integrovat aplikace do stávajících systémů. Nejkvalitnější software této třídy, který lze používat jako celek nebo jen jeho části, zahrnuje nástroje Oracle Identity Manager, Oracle Access Manager, Oracle Virtual Directory, Oracle Internet Directory, Oracle Enterprise Single Sign-On Suite, Oracle Identity Federation a Oracle Web Services Manager. Více se dozvíte na stránkách http://www.ora­cle.com/identi­ty.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).