Petr Draxler byl jmenován šéfem lidských zdrojů skupiny GTS Central Europe

[Tisková zpráva] Praha, 26. říjen 2010 – Skupina GTS Central Europe (GTS), přední poskytovatel integrovaných telekomunikačních řešení ve střední a východní Evropě, jmenovala Petra Draxlera (40) ředitelem lidských zdrojů. V této pozici bude Petr Draxler zodpovědný za vedení agendy lidských zdrojů napříč skupinou GTS.

Doba čtení: 2 minuty

Petr Draxler přináší do GTS více než šestnáct let zkušeností ze svého předchozího působení ve vedoucích pozicích v oblasti lidských zdrojů nejen z lokálních, ale i regionálních nadnárodních společností jako například DHL, Motorola a IBM. Před nástupem do skupiny GTS byl zodpovědný za oblast konzultací lidských zdrojů v Pricewaterhou­seCoopers v České republice. V průběhu své kariéry v oblasti lidských zdrojů se specializoval především na nábor zaměstnanců a talent management. Má rovněž zkušenosti s personalistikou v oblasti fúzí a akvizic. V době svého působení ve společnostech Motorola a IBM řídil lidské zdroje také v oblasti regionu, a to například v rámci Slovenska, Maďarska, Rumunska, Bulharska, Srbska, Chorvatska, Slovinska či Pobaltských zemí.

„Jsem velmi potěšen, že mohu Petra Draxlera přivítat v GTS,“ oznámil Adam Sawicki, generální ředitel skupiny GTS. „Jeho rozsáhlé zkušenosti s vedením lidských zdrojů v inovačních technologických společnostech nám pomohou vstoupit do nové fáze vývoje naší firmy. Těším se, že díky nim přispěje k probíhajícímu a úspěšnému rozvoji skupiny GTS,“ dodal Sawicki.

„Jsem rád, že jsem dostal příležitost vést lidské zdroje v tak dynamickém prostředí, jakým je skupina GTS. Věřím, že další připravovaná standardizace lidských zdrojů GTS napříč regionem umožní našim zaměstnancům vyniknout a posílit postavení GTS jako preferovaného zaměstnavatele ve svém tržním segmentu,“ řekl Petr Draxler.

Petr Draxler vystudoval elektrotechnické inženýrství na ČVUT v Praze. Petr Draxler je ženatý a má dvě dcery.

O skupině GTS:
Skupina GTS Central Europe (GTS) je předním poskytovatelem integrovaných telekomunikačních řešení v zemích střední a východní Evropy. GTS má rozsáhlou optickou síť pokrývající region střední a východní Evropy, která zasahuje do sousedních zemí jako je Rakousko, balkánské státy, země Pobaltí, Rusko, Turecko nebo Ukrajina. V zemích střední a východní Evropy – České republice, Polsku, Maďarsku, Slovensku a Rumunsku – má skupina GTS rozsáhlou podzemní síť poskytující služby hlasové, datové, IP, MPLS a širokopásmové komunikace firemním zákazníkům, ale také dalším telekomunikačním operátorům, operátorům mobilních služeb a poskytovatelům obsahu. Celosvětový telekomunikační časopis Capacity vyhlásil skupinu GTS nejlepším velkoobchodním operátorem ve střední a východní Evropě za rok 2005, 2007 a 2009. Za rok 2009 dosáhla skupina GTS obratu 384,5 milionu EUR a provozního zisku před zdaněním, splátkou úroků, odpisy a amortizací (EBITDA) 86 milionů EUR.

Vlastníkem skupiny GTS je konsorcium finančních investorů vedené fondy Columbia Capital, M/C Venture Partners a Innova Capital. Columbia Capital a M/C Venture Partners jsou severoamerické finanční skupiny zaměřené na investice do telekomunikačního a IT sektoru. Innova Capital je jedním z vedoucích private equity fondů zaměřených na region střední Evropy. Mezi další členy konsorcia patří Bessemer Venture Partners, HarbourVest Partners a Oak Investment Partners. Pro více informací navštivte prosím www.gtsce.com.