Pod tlakem rostoucích regulačních požadavků spoléhají poskytovatelé zdravotnických služeb na HP

[Tisková zpráva] Sedm z deseti největších poskytovatelů zdravotní péče jsou zákazníci HP

PRAHA, 29. března 2011 – Společnost HP oznámila, že sedm z deseti předních společností poskytujících zdravotní služby si pro zlepšování svých služeb zvolilo její řešení pro zobrazování a tisk.(1)

Produkty, řešení a služby společnosti HP určené pro zdravotnictví tyto organizace využívají ke kompenzaci dopadů hospodářské recese, krácení úhrad a rostoucího počtu „samoplátců“. HP zdravotnickým společnostem pomáhá například při digitalizaci lékařských záznamů a zároveň asistuje při poskytování informací pacientům, nabízí jim relevantní a praktické údaje o tom, jak nejlépe řešit problematiku péče o vlastní zdraví a o nové reformě zdravotnictví.

Podle zprávy společnosti Forrester Report zaznamenala jedna zdravotnická společnost po zavedení řešení správy dokumentů snížení nákladů na pořizování dokumentů o 35 procent, a to při současném zlepšení kvality produkce a měřítek spokojenosti.(2)

Svá řešení svěřily do péče HP progresivní zdravotnické společnosti, jako jsou Centra Health, Children’s Hospital Boston, Cigna, Exempla Healthcare, Health Net, Humana a San Juan Regional Medical Center.

Digitalizace a konsolidace zdravotnických informací

Jednou z hlavních oblastí  zájmu poskytovatelů zdravotnických služeb je vedení kompletní zdravotní karty pacienta v digitální formě. Značná část údajů, jako jsou výsledky vyšetření, provedených mimo dané zdravotnické zařízení, zůstává mimo kartu pacienta a často v různých formátech, jako je papír, snímky, videozáznamy a audiozáznamy.

Prevence podvodných předpisů

Jako praktická alternativa k nákladným bločkům s předtištěnými předpisy umožňuje tiskové řešení HP and TROY SecureRxTM zdravotnickým organizacím tisknout předpisy opatřené ochrannými prvky proti pozměňování na obyčejný papír, a to pomocí podnikových tiskáren třídy HP PCL5 LaserJet a MFP. Toto řešení může globálně minimalizovat náklady, zlepšit využití stávajících zařízení a zajistit rychlou návratnost investic.

„Nasazení technologie TROY SecureRx v tiskárnách HP LaserJet nám umožnilo zavést nákladově efektivní řešení elektronických předpisů,“ uvedl Ben Clark, viceprezident a ředitel pro informační technologie společnosti Centra Health. „Naši lékaři nyní mohou snadno a jednoduše vypisovat předpisy a společnost Centra si může být jista tím, že takové předpisy jsou chráněny proti neoprávněnému rozmnožování a podvodnému jednání.“

Zlepšení péče o pacienty po opuštění nemocnice

Řešení HP Exstream může nemocnicím pomoci s péčí o pacienty, včetně komunikace s pacientem po propuštění z nemocnice. Centrum služeb v rámci programů Medicare a Medicaid sleduje počty rehospitalizací pacientů – jež představují náklady zhruba 17 miliard dolarů ročně – a zavádí pokuty pro nemocnice s nejvyššími poměry rehospitaliza­cí.(3)

„Pro pacienty je velmi důležité, aby porozuměli propouštěcím zprávám a pokynům pro přechodovou péči týkajícím se medikace, kontrol a následné péče,“ tvrdí Randy Hickel, konzultant pro celosvětovou zdravotní péči divize řízených podnikových řešení společnosti HP.

Více informací o por­tfoliu řešení HP pro zdravotnictví a life sciences je k dispozici na adrese www.hp.com/go/he­althcare.

O společnosti HP

HP neustále vytváří  nové příležitosti pro uplatnění techno­logií, které  významně ovliv­ňují jednotliv­ce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové  produkty zahrnující tis­kové řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).