Podnikatelem roku v Pardubickém kraji se stal Martin Rozhoň z Vivantisu

[Tisková zpráva] Chrudim, 9. února 2010 - Nejúspěšnějším podnikatelem loňského roku v Pardubickém kraji se stal Martin Rozhoň, ředitel společnosti Vivantis. Prestižní ocenění udělila chrudimskému podnikateli poradenská firma Ernst &Young za vybudování ryze české společnosti, která se řadí mezi největší internetové prodejce. Vivantisu se navíc daří navyšovat tržby i navzdory hospodářské krizi.

„Podnikatel roku je bezesporu tím nejprestižnějším oceněním, které je v rámci České republiky udíleno. Začínal jsem jako student, bez kapitálu i zázemí. Přesto se mi podařilo vytvořit úspěšnou společnost bez společníků a investorů, pouze za přispění mých kolegů. Cenu vnímám jako motivaci do další práce,“ sdělil Martin Rozhoň, ředitel společnosti Vivantis, mezi jejíž stěžejní e-shopy v současné době patří Parfemy.cz, Hodinky.cz, Sperky.cz, Krasa.cz, Prozdravi.cz a Nakupnicentrum.cz. „K mému ocenění mohlo přispět, že se naší společnosti podařilo navýšit obrat a zisky i v loňském roce, který byl pro řadu podnikatelů vzhledem k hospodářské krizi velmi kritický,“ doplnil Rozhoň.

Vivantis je aktuálně druhým největším internetovým prodejcem v České republice co do počtu objednávek. Za své devítileté působení na tuzemském trhu se prostřednictvím jeho e-shopů podařilo odeslat již více než milion zásilek. Největší zájem ze strany zákazníků společnost zaznamenává o zboží z internetového obchodu Parfemy.cz, který je největší internetovou parfumerií v České republice. V loňském roce činily tržby Vivantisu 416 milionů korun.

V rámci Pardubického kraje byla cena Podnikatel roku udělena již počtvrté. Sedmičlenná porota pravidelně vybírá nejúspěšnější průkopníky v oblasti podnikání. Cílem tohoto ocenění, které společnost Ernst & Young uděluje v 50 zemích po celém světě, je představit veřejnosti vynikající osobní příklady na poli podnikání.

„Mezi hlavní kriteria hodnocení patří finanční výsledky, strategická orientace, přístup k inovacím a globální dosah podniku. Pro rozhodování porotců je však také důležitý podnikatelský duch nominovaného, jeho osobní příběh a způsob, jakým řídí a rozvíjí svou firmu. Podle porotců pan Rozhoň všechna tato kriteria splňoval na výbornou,“ uvedla Magdalena Souček, vedoucí partnerka Ernst & Young v České republice.

Letos je předáváno desáté, jubilejní ocenění v této prestižní soutěži Podnikatel roku v rámci České republiky. Na mezinárodní úrovni je cena společnosti Ernst & Young vyhlašována již od roku 1986. Přísná kritéria, na základě kterých jsou podnikatelé hodnoceni, jsou ve všech zemích na šesti kontinentech stejná. Tak je zachována idea nenárodnosti soutěže.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).