Polycom uvádí mobilní řešení sjednocené komunikace VoWLAN SpectraLink 8400

[Tisková zpráva] Několikaleté úspěšné partnerství společností Polycom a Microsoft v oblasti řešení pro sjednocenou komunikaci již přineslo uživatelům celou řadu pokročilých řešení nabízejících excelentní kvalitu přenášeného obrazu i zvuku spolu se snadným a intuitivním ovládáním.

Produkty Polycom plně podporují nejnovější platformu Microsoft Communications Server „14“ v rámci svých konferenčních serverů Polycom RMX a videokonferenčních systémů Polycom HDX. Zákazníci mají k dispozici také ucelenou řadu telefonních přístrojů Polycom CX, které byly vyvinuty speciálně pro pro využití v prostředí aplikací a serverů společnosti Microsoft pro sjednocenou komunikaci. Mezi letošní novinky patří například telefonní přístroj Polycom CX500, jenž je specificky určen pro použití na veřejných místech, dále komfortní desktop přístroj Polycom CX600 a nakonec bohatě vybavený konferenční telefon Polycom CX3000.

Polycom spolupracuje na řešení pro sjednocenou komunikaci rovněž s dalšími významnými výrobci, tak aby koncová zařízení a komunikační servery Polycom bylo možné plnohodnotným způsobem integrovat v rámci jejich řešení. Příkladem může být podpora platformy IBM Unified Communication and Collaboration včetně podpory aplikací Lotus Sametime a Lotus Notes, nebo partnerství se Siemens Enterprise Communications Group, díky které uživatelé získávají možnost integrace konferenčních produktů Polycom s platformou Siemens OpenScape Unified Communications Server. Z dalších partnerů lze zmínit společnosti HP, Juniper Networks, BroadSoft nebo BT. K formálnímu utvrzení spolupráce různých firem poskytujících řešení pro sjednocenou komunikaci došlo v květnu letošního roku, kdy bylo založeno sdružení s názvem Unified Communications Interoperability Forum (UCIF), mezi jehož spoluzakladatele patří rovněž Polycom.

Na podzim tohoto roku Polycom rozšířil podporu pro řešení sjednocené komunikace také na své produkty z oblasti hlasové komunikace prostřednictvím technologie Voice over Wi-Fi, čímž toto komunikační řešení obohatit o mobilitu.

Konkrétně se jedná o nově oznámené VoWLAN telefonní přístroje řady SpectraLink 8400 s podporou standardů 802.11a/b/g/n, které lze efektivně využít v celé řadě specifických aplikací ve sféře průmyslu, obchodu nebo třeba ve zdravotnictví. Model SpectraLink 8450 je navíc vybaven integrovanou čtečkou čárového kódu, díky které se možnosti jeho využití dále podstatným způsobem rozšiřují.

Více informací o produktech Polycom SpectraLink 8400 můžete získat na stránkách: http://www.po­lycom.com/pro­ducts/voice/wi­reless_soluti­ons/wifi_commu­nications/han­dsets/spectra­link_8400_wire­less.html

Distributorem video a audiokonferenčních zařízení a technologií značky Polycom je v České republice společnost Gesto Communications.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).