PowerLine od D-Link – počítačová síť pomocí elektrického rozvodu

[Tisková zpráva] Snadno použitelná sada adaptérů umožňuje rychlé přenosy dat pro HD video, hudbu, on-line hraní a další aplikace přes běžné elektrické zásuvky.

Praha, 5. června 2007 — Společnost D-Link, dodavatel end-to-end síťových řešení pro firmy i domácnosti, dnes oznámila dostupnost svojí rychlé 200Mb/s* síťové sady PowerLine, která umožňuje využít stávající domovní elektrický rozvod pro rozšíření domácí počítačové sítě.

Pomocí nové síťové sady D-Link PowerLine (DHP-301), která obsahuje dva adaptéry PowerLine, ethernetové kabely a CD pro snadnou instalaci, lze do domácí sítě snadno přidat další síťová zařízení. Není třeba natahovat nové kabely, jelikož adaptéry PowerLine využívají pro přenos dat běžný elektrický rozvod a všudypřítomné elektrické zásuvky.

„Naše síťové řešení PowerLine umožňuje zákazníkům ještě snadnější využívání výhod opravdové digitální domácnosti. Je určeno pro streamování HD médií, hraní on-line her a další moderní aplikace,“ řekl AJ Wang, vedoucí technický pracovník D-Link. „Tato technologie je rychlá, mimořádně snadno použitelná a je přirozeným doplňkem našich oblíbených kabelových a bezdrátových řešení pro domácí sítě. Díky ní lze snadno přenášet data do takových míst v domě, kde by bylo obtížné zavádět síťové kabely nebo využívat bezdrátové připojení.“

Technologie PowerLine se ideálně hodí pro aplikace náročné na šířku pásma, například přenos videa s velkým rozlišením, sdílení hudby a hraní on-line her. Začlenění do domácí sítě vyžaduje pouze připojení jednoho z adaptérů ke směrovači a druhého adaptéru k zařízení s ethernetovým portem, například počítači, HDTV, digitálnímu videorekordéru, herní konzole, tiskovému serveru nebo k přehrávači digitálních médií z cenami ověnčené rodiny produktů D-Link MediaLounge.

PowerLine je technologie, která nezamoří vaši domácnost spletí dalších kabelů a je rychlou a ekonomickou alternativou ke klasickým ethernetovým kabelovým sítím nebo bezdrátovým domácím sítím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).