Prohlášení Global Inspiration, s. r. o., která je provozovatelem portálu www.stream.cz

[Tisková zpráva] Tiskové prohlášení společnosti X Zone Media s.r.o. ze dne 18. 1. 2007 týkající se STREAM TV a zejména jeho ostře konfrontační tón nás velmi překvapily. Prohlašujeme zásadně, že si v žádném případě nejsme vědomi toho, že bychom vstupovali do jakýchkoli cizích práv.

O chystaných aktivitách a právním postoji společnosti X Zone Media s.r.o. k projektu zábavného internetového portálu STREAM TV jsme byli informováni prostřednictvím jejího právního zástupce dopisem doručeným dne 12. 1. 2007, tedy pouhé čtyři pracovní dny před vydáním tiskového prohlášení. Ihned jsme se obrátili na renomované právní kanceláře s žádostí o právní stanovisko k postoji společnosti X Zone Media s.r.o. Právní názory se shodují v tom, že máme pevnou pozici v této věci.

Rádi bychom zveřejnili některá data, z nichž naopak jasně vyplývají naše časové priority v daných souvislostech. Doména www.stream.cz byla vytvořena dne 11. 5. 2005 (naše společnost Global Inspiration, s. r. o., ji od třetí osoby koupila dne 4. 8. 2006). Domény www.streamtv.cz a www.stream-tv.cz máme zaregistrované od 14. 6. 2006. Přípravu projektu internetové televize jsme na naší webové stránce www.stream.cz zveřejnili poprvé dne 13. 8. 2006. Dne 9. 10. 2006 pak proběhla v rámci prestižní akce Broadband Monday, podporované Ministerstvem informatiky ČR a živě přenášené na veletrh Invex, přednáška Perspektivy video obsahu a případová studie nové internetové televize, na které jsme veřejně představili projekt STREAM TV. Teprve tři dny poté, tj. dne 12. 10. 2006, byla zaregistrována doména www.xstreamtv.cz.

Projekt audiovizuálního portálu STREAM TV je zaměřen na zábavné obsahy a infotainment. Naše zpravodajské týmy tvoří denně několik aktuálních reportáží. Se STREAM TV je spjata řada významných tvůrčích spolupracovníků. Programový koncept vytváří Michael Čech, mimo jiné režisér všech tří řad reality show Česko hledá SuperStar, spolu se scénáristou Evženem Gogelou. Šéfproducentem je Daniel Netušil, mimo jiné spolutvůrce úspěšného divadelního představení „Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?“.

Ve studiu VAC Petra Vachlera vznikl například původní seriál Gynekologie 2 s protagonisty Petrem Čtvrtníčkem, Markem Danielem, Josefem Poláškem, Jiřím Lábusem atd. Režisér Vojtěch Nouzák natočil první díly talkshow Limuzína, ve které vystupují známé celebrity. V cyklu Na slovíčko vystupuje herec Robert Nebřenský atd. Rozvíjíme spolupráci s filmovými školami v Čechách i na Slovensku a představujeme úspěšné filmy z produkcí jejich studentů. Významný podíl na náplni našeho portálu mají hudební klipy všech žánrů. Plánujeme pořady umožňující hlubší vhled do světa informačních technologií atd. Řada dalších zejména zábavných projektů je ve stádiu příprav, veřejnost s nimi seznámíme v rámci uvedení ostré verze, která je plánovaná v průběhu příštího měsíce. V žádném případě tedy nejsme úzce zaměřeni na extrémní sporty, jimž se věnuje časopis XStream

Prohlašujeme, že nemáme nejmenší zájem vstupovat do jakékoli kolize se zájmy společnosti X Zone Media s.r.o. Litujeme, že společnost X Zone Media s.r.o. zvolila konfrontační koncept, aniž nám umožnila v rozumném čase reagovat na její právní stanovisko a zjistit vzájemné postoje přímým dialogem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).